vineri, 16 octombrie 2009

Proiecte amânate

Administraţia oraşului Mioveni va fi nevoită să amâne pentru anul viitor o serie de proiecte de anvergură.  Primarul Ion Georgescu este însă optimist şi spune că în anul ce va urma vor fi prioritare toate proiectele care nu au putut fi demarate sau continuate în 2009.

Cu trei luni înainte de finele anului, care este situaţia investiţiilor prognozate şi la ce anume s-a renunţat?

- Din cauza crizei economice, la început de an s-a renunţat la mai multe proiecte, cum ar fi:
restilizarea centrului oraşului Mioveni, inclusiv a Platoului Casei de Cultură, care va avea o altă arhitectură şi design, mobilier stradal, zonă de verdeaţă şi o mică fântână arteziană, existentul este demodat şi foarte vechi; la lărgirea pe patru benzi şi pod nou la intrarea a doua a oraşului Mioveni (Bemo – Gubavu – Centru)- zona Argeşel, pentru care se vor accesa fonduri europene. Nu am reuşit finalizarea lucrărilor la Catedrala Mioveni şi implicit darea în funcţiune a contrucţiei, precum şi restilizarea curţii interioare a acesteia, nici dezvoltarea parcului de agrement din zona Bemo, dar nici începerea construcţiei Creşă – Cămin din zona Robea ( Fosta Piaţă Părăşti). Toate lucrările menţionate, precum şi altele, vor fi abordate cu prioritate anul viitor, dacă stabilitatea economică a oraşului va fi cel puţin la stadiul de acum.

Care este stadiul realizării autostrăzii care face legătura cu drumul Piteşti – Podul Belului – CKD – Uzina Dacia?

- Acest proiect este în faza de asigurare resurse financiare pentru începerea lucrărilor. Autostrada va decongestiona traficul în zonă, dar şi disconfortul cetăţenilor şi degradarea construcţiilor şi a podului rutier din zona Colibaşi. Sunt sigur că este o problemă de timp, dar foarte curând va începe construcţia. Este o necesitate, fiind cea mai mare poartă rutieră a oraşului.

Care sunt priorităţile oraşului Mioveni până la sfârşitul anului?

- Tot ce ţine de administraţia publică locală şi nu numai, este o prioritate pentru noi şi pentru mine ca primar şi ca cetăţean al oraşului. Mă refer la buna funcţionare a tuturor serviciilor către populaţie, la siguranţa cetăţenilor pe stradă şi acasă şi în special a elevilor din şcoli şi a preşcolarilor din localitate, dar şi la pregătirea serviciilor care se ocupă de perioada de iarnă – deszăpezire  şi polei. De asemenea, prioritare sunt asigurarea tuturor materialelor şi mobilierul necesar în locaţiile pentru alegerile prezidenţiale, mă refer la atribuţiile care sunt în competenţa mea ca primar, dar şi pregătirea sărbătorilor de iarnă. Într-un an foarte greu din punct de vedere financiar doresc, ca în perioada sărbătorilor de iarnă, locuitorii oraşului  să uite de problemele pe care le-au avut în acest an. Doresc să fiu alături de ei prin aceste acţiuni şi activităţi specifice sărbătorilor de iarnă, iar în 2010 vom vedea cum va începe anul.

Intregul interviu poate fi citit pe:
http://www.ziarobiectiv.ro/interviu/primarul-miovenilor-spera-ca-in-2010-economia-sa-se-relanseze.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu