joi, 5 noiembrie 2009

Diseminare Proiect Comenius - Scoala "Liviu Rebreanu" Mioveni - 5 noiembrie 2009, după vizita din Polonia (Kielce)

În ziua de 5 noiembrie 2009, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc diseminarea activităţilor desfăşurate în timpul vizitei în Polonia de către echipa Şcolii cu clasele I-VIII "Liviu Rebreanu" Mioveni, în cadrul proiectului european multilateral Comenius intitulat “If you want to see the beauty of the world, first you have to find it in yourself” („Dacă vrei să vezi frumuseţea lumii, trebuie să o găseşti mai întâi în tine însuţi”), în parteneriat cu şcoli din Polonia, Italia, Malta şi Lituania.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii, şcoala noastră beneficiind de un grant de 24000 de euro pentru realizarea activităţilor propuse în proiect.
Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.
La această acţiune au participat: Ion Georgescu, Primarul oraşului Mioveni, Aurel Costache - viceprimarul oraşului Mioveni, prof. univ. dr. ing. Tiberiu Macarie - directorul Centrului de Formare Muntenia al Universităţii din Piteşti, Ion Stanciu - director al Fundaţiei „Consorţiul pentru Dezvoltare Locală” Mioveni, Elisabeta Panait - director al CCS Mioveni, consilieri locali, directori ai şcolilor din oraşul Mioveni, părinţi, cadre didactice, elevi.
Activitatea a demarat cu intonarea imnului şcolii, interpretat de elevii clasei a IV-a C.
Din cuvantul domnului primar Ion Georgescu, s-a desprins îndemnul adresat tuturor cadrelor didactice din şcolile oraşului de a participa la acest tip de proiecte, asigurându-ne de tot sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Mioveni.
Au fost prezentate scopul, obiectivele proiectului, activităţile ce urmează a fi desfăşurate, imagini şi detalii referitoare la activităţile derulate în Polonia, compararea sistemelor de învăţămant din Polonia şi România precum şi informaţii generale despre participarea şcolilor în programul Comenius.
În finalul activităţii, a fost prezentat un scurt program artistic, susţinut de renumitul interpret, câştigător al Cerbului de Aur Junior 2009, Ion Moise Bădulescu, şi de alţi elevi ai şcolii noastre: Valentin Poienariu, Petruţa Iovu, şi grupul vocal.
Aprecierea elevilor care au participat la această activitate a fost făcută prin acordarea de diplome din partea şcolii şi prin participarea la o excursie oferită de domnul Primar.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu