luni, 30 noiembrie 2009

ZIUA NAŢIONALĂ VA FI SĂRBĂTORITĂ LA MIOVENI



              Ziua Naţională a României  va fi sărbătorită la Mioveni, ca în fiecare an, prin diferite festivităţi organizate de autorităţile locale.

 Lansarea „Buletinului Cultural de Mioveni”, ora 09.30

              Seria manifestărilor va fi deschisă la Centrul Cultural, unde va fi lansat primul număr al revistei „Buletin Cultural de Mioveni” în prezenţa consilierilor locali dar şi a semnatarilor. Publicaţia editată de Consiliul Local, Primărie şi Centrul Cultural în 1000 de exemplare, va apărea trimestrial şi va cuprinde opinii şi informaţii culturale locale.
În paginile primei ediţii a Buletinului se regăsesc articole semnate de reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ şi cultură. Colegiul redacţional al publicaţiei are în componenţă nume legate de viaţa culturală locală: Argentina Culcuş, Constantin Iordan, Bogdan Udroiu, Petre Livezeanu, Maria Pană şi Elisabeta Panait.
              „Buletinul Cultural al oraşului Mioveni este prima apariţie de acest gen din oraş şi îl vom lansa cu speranţa că va deveni o prezenţă demnă de luat în seamă în peisajul cultural argeşean” a precizat Argentina Culcuş – directorul Centrului Cultural Mioveni (CCM).

10 cupluri vor fi premiate pentru fidelitate, ora 10.00

              Tot CCM va găzdui şi următoarea activitate a zilei: premierea a 10 cupluri care au împlinit în anul 2009, 50 de ani de căsătorie. Pentru fidelitatea lor de cinci decenii, cuplurile vor primi de la Primăria Mioveni câte 500 lei dar şi o diplomă de fidelitate. Festivitatea de premiere va fi oficiată de edilul Ion Georgescu.

Depunere de coroane la monumentele eroilor, ora 11.00 – 12.00

              Şi cum nu se poate sărbători Ziua Naţională fără depunere de coroane, oficialităţile vor organiza astfel de ceremonii la toate monumentele eroilor din oraş. Aleşi locali, veterani şi văduve de război, elevi şi profesori dar şi simpli cetăţeni vor perticipa la ceremonii. Preoţii vor oficia slujbe de pomenire şi cinstire a memoriei eroilor neamului, după care vor urma depunerea coroanelor de flori şi scurte programe artistice pregătite de elevi. Cea mai amplă manifestare va avea loc la Crucea Eroilor din centrul civic unde va fi prezentă şi Fanfara Centrului Cultural.

Spectacol la Casa de Cultură Racoviţa şi la Căminul Cultural Colibaşi

              Manifestările organizate pentru marcarea Marii Uniri de acum 91 de ani se vor încheia cu un spectacol gratuit pentru locuitori la Casa de Cultură Racoviţa. În faţa publicului va fi prezent îndrăgitul taraf al CCM însoţit de soliştii: Liliana Iordache, Flori Caftaliu, Daniel Chiţulescu şi Nicu Albu.

Tichete cadou pentru veterani

              Consiliul Local şi Primarul oraşului vor acorda veteranilor şi văduvelor de veterani de război, cu ocazia Zilei Naţionale, tichete cadou în valoare de 40 lei fiecare. De această măsură se vor bucura 150 de veterani şi văduve de veterani care îşi pot cumpăra produse alimentare din Piaţa Dacia de contravaloarea tichetelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu