joi, 30 aprilie 2009

La Maracineni se vor construi peste 600 de locuinte la standarde europene

In viitorul apropiat, la Maracineni, va fi realizat cel mai modern cartier de locuinte din Arges, realizat in urma asocierii dintre Consiliul Judetean Arges si Consiliile Locale Maracineni si Mioveni.

Cartierul va cuprinde 600 de unitati locative, urmand a fi populata de cel putin 2.000 de locuitori. ,,Indraznesc sa spun ca acest cartier va fi din toate punctele de vedere cea mai europeana zona de locuinte din judetul nostru, cu respectarea normelor de spatii verzi, a parcajelor, alimentat cu energie solara, cu surse moderne de producere a energiei termice si apa calda si dotat cu surse proprii pentru alimentarea cu apa, cu gradinita, cresa, scoala, spatii comerciale, terenuri de handbal, fotbal... Va fi un cartier cu totul si cu totul deosebit” a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Florea Costache.

Acest proiect este gandit in trei faze: asigurarea infrastructurii, intrucat terenul este gol la acest moment si trebuie asigurat accesul utilajelor; faza a doua si faza a treia: construirea unitatilor locative. Imobilele vor fi de doua tipuri: individuale – parter si mezanin si duplexuri. Aceste locuinte au caracter social, urmand a fi repartizate, pe baza de punctaj, cazurilor sociale si familiilor tinere.

Sursa: http://www.bitpress.ro/articole/administratie/2913/la-maracineni-se-vor-construi-peste-600-de-locuinte-la-standarde-europene.html

sâmbătă, 25 aprilie 2009

TREI ZILE DE SĂRBĂTOARE LA MIOVENI: SĂRBĂTOAREA MUNCII, A PRIMĂVERII ŞI A BUCURIEI (EDIŢIA A II-A)

Consiliul Local Mioveni, Primăria oraşului şi Centrul Cultural organizează a II-a ediţie a Sărbătorii Muncii, Primăverii şi Bucuriei. Zilele de 1 şi 2 Mai sunt dedicate spectacolului în aer liber şi se vor desfăşura în punctul „Izvorul Tămăduirii” din cartierul Făget. În prima zi de sărbătoare, începând cu ora 15.00, locuitorii vor avea parte de un spectacol de muzică populară. Vor urca pe scenă Orchestra Doina Argeşului a Teatrului Al. Davila, Ansamnlul „Plai de Dor”, Grupul Vocal „Doruleţul” şi Taraful Centrului Cultural Mioveni însoţit de soliştii Sergiu Tudor, Liliana Iordache şi Daniel Chiţulescu. Seara se va încheia cu o reprezentaţie de excepţie a îndrăgitei cântăreţe Nineta Popa. Ziua de 2 Mai este dedicată tineretului. Pe aceeaşi scenă vor urca în jurul orei 17.00: soliştii Ion Moise Bădulescu şi Flavia Popescu, Trupa de Dans Modern a Centrului Cultural Mioveni şi Trupa de Estradă a Teatrului Al. Davila . Ultima zi, 3 Mai, este dedicată competiţiilor ce se vor desfăşura pe stadionul din oraş şi la Sala de Sport a Şcolii “Liviu Rebreanu”, între elevii şcolilor din oraş. Cele trei zile de sărbătoare se vor încheia cu un spectacol pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor cu începere la ora 19.00. Vor intra în scenă Trupa RIFF şi Lili Sandu.


Pe 2 Mai, începând cu ora 17.00, la Izvorul Tămăduirii din cartierul Făget, Consiliul Local Mioveni, Primăria oraşului şi Centrul Cultural Mioveni vor oferi un spectacol dedicat tinerilor din oraş. În cadrul spectacolului dedicat Zilei Tineretului, vor fi premiaţi câştigătorii concursului „Sărbătorim majoratul tinerilor din Mioveni”. Tinerii care împlinesc anul acesta 18 ani se pot înscrie la concurs în fiecare zi de luni până vineri între orele 08.00 – 16.00, la Centrul Cultural Mioveni prin completarea unei fişe de participare. Ultima zi de depunere a fişelor este 30 aprilie 2009.

PrimariaMioveni.ro

luni, 13 aprilie 2009

Raliu

vineri, 10 aprilie 2009

Videanu: Zona Mioveni îndeplineşte condiţiile pentru construcţia noii centrale nucleare

Zona Mioveni îndeplineşte condiţiile pentru construcţia noii centrale nucleare, unde fabrica de combustibil nuclear îşi va dubla capacitatea de producţie începând cu 2010-2011, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Adriean Videanu, după ce a vizitat, cu premierul Emil Boc, sediul unităţii.

Autorităţile au anunţat anul trecut că intenţionează să construiască o nouă centrală nucleară, având între două şi patru reactoare, iar o decizie în legătură cu amplasamentul acesteia va fi luată în luna septembrie.

Sursa

miercuri, 1 aprilie 2009

Anunt

În atenţia mass-mediei locale,

Dorim sa vă informam că s-a constituit la nivelul oraşului Mioveni, ONG-ul, Asociaţia de Parinţi din Liceul Iulia Zamfirescu Mioveni, inregistrata la Judecătoria Pitesti şi Administraţia Fiscală Mioveni.

Considerând că o şcoală puternică trebuie să aive în spate un comitet de părinţi bine organizat, dorim să devenim un partener de dialog între părinţi şi instituţile şcolare, pe de o parte, şi între administraţia locală pe de o altă parte.

În perioada 16-26 martie 2009 au fost organizate lectorate cu părinţii elevilor din Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu Mioveni, fiind informaţi de scopul asociaţiei şi activităţile care se vor desfăşura.

Conform statutului asociaţia va milita pentru:

* Cresterea gradului de autonomie a Liceului Iulia Zamfirescu Mioveni;
* Crearea unui parteneriat parinti-cadre didactice;
* Dezvoltarea relatiilor de colaborare scoala-comunitate;
* Formarea unei identitati proprii a Liceului in spiritul traditiei si al innoirii.
* Initierea si/sau sustinerea proiectelor de dezvoltare si ameliorare scolara;
* Medierea relatiilor Liceului Iulia Zamfirescu Mioveni cu alte organizatii si institutii;
* Atragerea de resurse financiare extrabugetare pentru Şcoală;
* Identificarea unor parteneri viabili pentru realizarea proiectelor derulate in tara si in strainatate;
* Prezentarea ofertei educationale a Liceului Iulia Zamfirescu Mioveni în mediile interesate;
* Promovarea imaginii liceului în mass-media si comunitatea locala;
* Mobilizarea parintilor, elevilor, în sustinerea materiala si logistica a Liceului;
* Directionarea resurselor obtinute pentru realizarea proiectelor de dezvoltare, luand în consideratie prioritatile Liceului;
* Sponsorizarea unor activitati culturale si sportive, scolare si extrascolare;
* Stimularea elevilor si a cadrelor didactice cu rezultate deosebite la olimpiadele si concursurile scolare nationale si internationale;
* Conservarea si intretinerea localului Liceului, in vederea asigurarii unor bune conditii pentru desfasurarea activitatii;
* Cresterea valorii inventarului apartinand Liceului prin achizitionarea de material didactic modern, aparatura, carti si reviste de specialitate scolare

Mai multe informatii pe situl nostru: http://aplizma.webs.com

e-mail: aplizma@yahoo.com

Preşedinte, Asociaţia de Parinţi , Nicolae SAVU
Director Executiv, Asociaţia de Parinţi, Ionuţ VOICULESCU