luni, 29 iunie 2009

Casa de Cultură Racoviţa

Consiliul Local Mioveni, Primăria oraşului şi Centrul Cultural vă invită Luni 29 Iunie 2009, ora 19.30, la inaugurarea CASEI DE CULTURĂ RACOVIŢA.
Căminul Cultural Racoviţa a fost construit în anul 1960 prin contribuţia bănescă şi munca voluntară a locuitorilor.
Anul trecut, autorităţile locale au demarat un amplu proces de renovare şi modernizare. Căminul Cultural Racoviţa, devenit astăzi Casa de Cultură Racoviţa îşi va relua activitatea culturală.


Imagini de la eveniment:

duminică, 21 iunie 2009

Meci de oină la lumina reflectoarelor

Nocturna stadionului din Mioveni s-a aprins aseară pentru a face lumină în oina românească. Intrată într-un con de umbră în ultimii ani, oina s-a relansat în Argeş, o dată cu disputarea primul meci oficial în nocturnă.

Cele mai în formă echipe ale campionatului, Frontiera Constanţa şi Biruinţa Gherăeşti, au oferit un spectacol inedit în iarbă, la lumina refelectoarelor, în finala care a marcat 110 ani de la primul joc de oină jucat în România. La capătul unui meci aprig disputat, început la ora 22.00, câştig de cauză au avut constănţenii, care şi-au trecut în cont al treilea trofeu al anului.

Sursa

sâmbătă, 20 iunie 2009

Premiera in Romania!



În această dimineaţă, la ora 09.00, pe stadionul din Mioveni s-a dat startul în „Cupa Federaţiei la Oină”, finala competiţiei urmând să se dispute la lumina reflectoarelor, în această seară, cu începere de la ora 22.00. Va fi primul meci din istoria oinei româneşti jucat în nocturnă, astfel că organizatorii se aşteaptă ca tribunele să fie pline, la acest spectacol inedit în Argeş, mai cu seamă că intrarea la stadion va fi liberă.

Programul competiţiei:
Orele 09.00- 12.00 -meciurile din Grupa A
Orele 12-15 – meciurile din Grupa B
Orele 19.00- 21.00- semifinalele
Ora 21.00- finala mică
Ora 22.00- finala mare
(Intarea la stadion este liberă; finalele se joacă în nocturnă)

luni, 15 iunie 2009

Intalnire LoganClub

Iubitorii de autoturisme produse la Mioveni, din întreaga ţarã, membri ai Logan Club, s-au reunit ieri, 14 iunie, avînd ca punct de întîlnire parcarea centrului comercial Carrefour Pitesti.
Soferii participanţi la întîlnire s-au încolonat şi au plecat cãtre platforma Dacia de la Mioveni, deoarece mai mulţi proprietari de Loganuri din Cluj şi Bucureşti au dorit sã vadã Uzina. Dupã aproximativ 45 de minute de staţionare, cele cam 80 de maşini strînse au plecat cãtre centrul oraşului Mioveni, de unde dupã aproximativ o orã de şedere s-a pornit cãtre destinaţia finalã, baza de agrement de la Bemo. Acolo, şoferii au profitat din plin de ziua însoritã şi cãlduroasã şi s-a organizat şi un miniturneu de fotbal pe terenul sintetic. Cei care au stat departe de sportul rege s-au putut relaxa plonjînd în piscinã. Alţii s-au mulţumit sã stea la masã şi sã serveascã ceva în timp ce discutau despre pasiunea lor comunã.

Link stire

Pentru a vedea poze de la intalnire va puteti face un cont pe forumul lor.

Poza de previzualizare

Modernizari la stadion

Pînã la începerea noului sezon fotbalistic, la stadionul din Mioveni se vor desfãşura o serie de lucrãri de modernizare, toate acestea fiind prinse în lista de investiţii a Consiliului Local.


Gazon însãmînţat
Deja la Mioveni s-au început aceste lucrãri, firma lui Oprişan de la Suceava, cea care a fãcut gazonul şi la Piteşti, urmînd sã se ocupe de problema gazonului. Acesta va fi însãmînţat din nou, erbicidat, pentru distrugerea plantelor cu foaie latã, drenat cu maşina, completat cu 40 mc de nisip şi dat cu îngrãşãminte. În plus, Primãria Mioveni a cumpãrat din Italia mai multe utilaje de irigat, de care va fi nevoie în aceastã varã.

Se construieşte peluzã
În afarã de lucrãrile de întreţinere a gazonului, şi la tribune vor avea loc mai multe modificãri. Cea mai importantã ar putea fi construirea unei peluze pentru oaspeţi, care va avea cîteva sute de locuri. De asemenea, intrãrile pe stadion vor fi dotate cu turnicheţi şi cu camere de supraveghere, iar bãncile de rezerve vor fi înlocuite.

Link

vineri, 12 iunie 2009

Dacia Mioveni - FCM Târgu Mureş în nocturnă

La finalul acestei săptămâni se va pune punct final actualului sezon din Liga a II-a la fotbal. Echipa Dacia Mioveni va întâlni în această rundă echipa FCM Târgu Mureş. Partida dintre Dacia Mioveni şi FCM Târgu Mureş se va juca vineri seara cu începere de la ora 20:00, iar intrarea va fi ca de obicei în Liga a II-a, liberă.

marți, 2 iunie 2009

Carnavalul copiilor

Mioveniul a fost invadat de vrăjitoare, prinţese, regi şi regine. De 1 iunie, toate personajele au defilat prin centrul oraşului. Micuţii de la grădiniţe au avut ocazia să intre în biroul primarului şi să ocupe pentru câteva clipe funcţia de edil al oraşului.