vineri, 28 august 2009

Liderul vine la Mioveni

FC Internaţional va juca azi, de la ora 20:30, la Mioveni, cu liderul FC Braşov. După două înfrângeri pe teren propriu în acest campionat, formaţia antrenată de Ştefan Stoica vrea să spargă gheaţa şi să obţină prima victorie în faţa propriilor suporteri.

miercuri, 26 august 2009

Ascultati-l pe Johnny!


Votaţi-l pe Ion Bădulescu la Selecţia Naţională pentru Concursul Eurovision Junior 2009

Ion Moise Bădulescu, tânărul interpret al Centrului Cultural Mioveni îşi confirmă încă o dată valoarea. La cei 12 ani se poate mândri cu zeci de premii obţinute la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale.
După ce la începutul lunii august a câştigat marele trofeu la Cerbul de Aur Junior, acum a fost admis la Selecţia Naţională pentru Concursul Eurovision Junior 2009.
În concurs au fost admise numai 15 piese din cele 43 participante. Melodia cu care el va participa este „Vine circul în oraş”. Preselecţia va fi transmisă în direct pe TVR1 pe 20 septembrie, marele câştigător urmând a fi desemnat cu ajutorul juriului dar şi printr-un sistem de televoting unde aveţi posibilitatea să votaţi interpretul preferat.
Piesa care va acumula cele mai multe puncte, va reprezenta România la Kiev (Ucraina).

Sursa

CS PETROLUL Videle - CS DACIA Mioveni 0-3

CS PETROLUL Videle - CS DACIA Mioveni 0-3
Au marcat: Vintilă (19, 22), Yartey (86)

Alte rezultate din faza a IV-a a Cupei României la fotbal.

Un oraş cu flori

Angajaţii ADP Mioveni lucrează cu spor în centrul oraşului de câte două ori pe săptămână, pentru a avea un parc de care locuitorii să fie mândri. Pentru muncitori, care sunt în majoritate femei, meseria îmbină foarte uşor utilul cu plăcutul.

O familie motorizata

O famile din Mioveni împarte cu succes pasiunea pentru cursele de maşini. Cu toate că nu au decât două maşini de concurs, mama, tatăl şi cei doi fii concurează cot la cot în campionatul naţional de rally cross, unde au reuşit să facă senzaţie.

marți, 25 august 2009

Posibilă inaugurare a catedralei pe 29 iunie 2010, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Enoriaşii mai au de aşteptat cel puţin un an până să asiste la prima slujbă de la catedrala din Mioveni. Până atunci, credincioşii vin în fiecare zi de sărbătoare să se roage într-o incintă temporară, aflată chiar la subsolul grandioasei clădiri.

4 benzi intre Mioveni şi Colibaşi

Lucrările de dezafectare a bordurilor de pe drumul care leagă oraşul Mioveni de cartierul Colibaşi au inceput.
Administratorul DN 73D, Direcţia Regională a Drumurilor şi Podurilor, impusese initial delimitarea drumului naţional de cele colectoare.
Bordurile vor fi reutilizate pe alte străzi din oraş.

luni, 24 august 2009

Ultimul drum

Sâmbată seara, la intrarea în Mioveni, a avut loc unul dintre cele mai grave accidente petrecute în Argeş în ultima perioadă. Doi tineri care circulau pe o motocicletă au pierit în urma impactului cu un Logan, care nu le-a dat prioritate.

joi, 20 august 2009

Supravieţuitorul

A avut ghinion pentru că a căzut de pe un bloc cu patru etaje. A avut însă şi noroc pentru că a supravieţuit. Este povestea unui tânăr de 22 de ani, care s-a dezechilibrat şi a căzut de pe acoperişul unui bloc din Mioveni, pe care trebuia să-l izoleze.

marți, 18 august 2009

Inceput slab de campionat pentru Dacia

După ce Dacia Mioveni a scos un rezultat de egalitate cu Fortuna Covaci, preşedintele Ion Ţuţală este nemulţumit. Oficialul galben verzilor speră ca echipa să îşi revină în următoarea etapă, când va întâlni pe Şimleul Silvaniei.

FC International - Gaz Metan: 2-4

FC Internaţional a ajuns la a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu. Chiar dacă au dominat partida de la Mioveni, elevii lui Ştefan Stoica au fost învinşi de Gaz Metan cu 4-2.

luni, 17 august 2009

RallyCross

În acest weekend la Mioveni a avut loc etapa a IV-a din cadrul Campionatului României de RallyCross. Finalele au fost spectaculoase, cu întreceri pe ultima sută de metri.

duminică, 16 august 2009

Dacia Mioveni - Fortuna Covaci 1-1

Investitiile continua

Primăria Mioveni sfidează criza. Deşi majoritatea primăriilor nu prea îşi mai permit să facă investiţii în această perioadă, edilul Ion Georgescu va da în folosinţă în această toamnă staţia de epurare şi o creşă cu 200 de locuri.

sâmbătă, 15 august 2009

14 august

Simpozion



Festivalul "Carpati"







Piata moderna

Mioveniul a intrat în rândul oraşelor emancipate care au piaţă demnă de invidiat. Astăzi, autorităţile locale şi judeţene au inaugurat noul spaţiu agro-alimentar care ajunge la 13 metri înălţime şi la o suprafaţă construită de 725 de metri. Locuitorii oraşului s-au declarat foarte încântaţi de investiţia de 50 de miliarde a primăriei. Sursa



joi, 13 august 2009

Ionuţ Chirciu a revenit la Dacia

Fotbalistul Ionuţ Chirciu a revenit pe meleaguri argeşene, urmând să evolueze la Dacia Mioveni. Din această postură, mijlocaşul îi va înfrunta şi pe foştii săi colegi de la FC Argeş, formaţie despre care spune că este o candidată la promovare.

miercuri, 12 august 2009

Dacia Mioveni, pregatita de noul sezon

În prima etapă din liga secundă de fotbal, formaţia pregătită de Iordan Eftimie va evolua în deplasare, la nou-promovata Fortuna Covaci, unde speră să obţină cele trei puncte puse în joc.

Piata noua

Vineri, Primăria oraşului Mioveni va inaugura o nouă şi modernă clădire a pieţei, structurată pe trei niveluri. Aici urmează să se mute toţi comercianţii care timp de doi ani au funcţionat în micropiaţa improvizată în parcarea stadionului.

marți, 11 august 2009

Trofeul "Cerbul de Aur Junior" a ajuns la Mioveni


Câştigătorul celei de-a patra ediţii a Cerbului de Aur Junior, care a avut loc la Piatra Neamţ, este Ion Moise Bădulescu, un băiat de 11 ani din Mioveni.

„Cu o singură excepţie, adică un 9,95, Ionuţ a primit de la juriu numai note de 10“, a declarat viceprimarul din Piatra Neamţ, Ana Monda, unul dintre cei 11 membri ai juriului.

Sursa

vineri, 7 august 2009

Sarbatorile Argesului si Muscelului, editia a III-a

Vineri 14 august - duminică 16 august 2009
Zilele Oraşului Mioveni;

Vineri, 14 august 2009, MIOVENI - PLATOUL CASEI DE CULTURĂ A SINDICATELOR:

• Ora 10:00–11:00 – Conferinţă de presă (Primăria Mioveni);
• Ora 11:00 – Inaugurare piaţă agroalimentară ”Dacia”, Mioveni;
• Ora 16:00 – Spectacol oferit de Ansamblul „Doruleţul” al Asociaţiei „Viaţă lungă”, Fanfara, Grupul de mandoline şi Ansamblul „Plai de dor” al Centrului Cultural Mioveni;
• Ora 17:00 – Parada cântecului, jocului şi portului popular argeşean şi muscelean, cu participarea unor ansambluri din judeţ şi din Bulgaria, Italia, Franţa, Rusia şi Spania;
• Ora 17:30 – Primirea delegaţiilor de către primarul oraşului Mioveni;
• Ora 18:00 – Spectacol de cântece şi dansuri populare oferit de ansamblurile folclorice participante la festival;
• Ora 20:00– Recital extraordinar Maria Dragomiroiu;
• Ora 20:45– Artist local – Starfix Band;
• Ora 21:15– Recital Red Blonde;
• Ora 22:00– Focuri de artificii.

Sursa




Program actualizat:

Vineri 14 august - duminică 16 august 2009
Zilele Oraşului Mioveni;

Vineri, 14 august 2009, MIOVENI - PLATOUL CASEI DE CULTURĂ A SINDICATELOR:

• Ora 10.30 – Conferinţă de presă (Primăria Mioveni);
• Ora 11.30 – Inaugurare piaţă agroalimentară ”Dacia”, Mioveni;
• Ora 17.00 – Spectacol oferit de Ansamblul „Doruleţul” al Asociaţiei „Viaţă lungă”, Fanfara, Grupul de mandoline şi Ansamblul „Plai de dor” al Centrului Cultural Mioveni;
• Ora 18.00 – Parada cântecului, jocului şi portului popular argeşean şi muscelean, cu participarea unor ansambluri din judeţ şi din Bulgaria, Italia, Franţa, Rusia şi Spania;
• Ora 18.30 – Primirea delegaţiilor de către primarul oraşului Mioveni;
• Ora 19.00 – Spectacol de cântece şi dansuri populare oferit de ansamblurile folclorice participante la festival;
• Ora 21.00– Recital extraordinar Maria Dragomiroiu;
• Ora 21.45– Artist local – Starfix Band;
• Ora 22.15– Recital Red Blonde.

Sursa

luni, 3 august 2009

Zilele orasului Mioveni

» VINERI, 14 AUGUST 2009

- Ora 09.00: Simpozion cu tema „Mioveni 524 - Pagini de istorie si cultura”, locatie Centrul Cultural Mioveni.
- Ora 17.30: Festivalul International de Folclor “Carpati”, editia a XXVI-a. Participa ansambluri folclorice din Franta, Spania, Bulgaria, Italia, Ansamblurile “NOVA”, „Plai de Dor”, Fanfara Centrului Cultural Mioveni si Ansamblul „Doruletul” al Asociatiei Pensionarilor Mioveni în Centrul Civic al orasului.

Vineri, 14 august 2009
• Ora 10.30 – Conferinţă de presă (Primăria Mioveni);
• Ora 11.30 – Inaugurare piaţă agroalimentară ”Dacia”, Mioveni;
• Ora 17.00 – Spectacol oferit de Ansamblul „Doruleţul” al Asociaţiei „Viaţă lungă”, Fanfara, Grupul de mandoline şi Ansamblul „Plai de dor” al Centrului Cultural Mioveni;
• Ora 18.00 – Parada cântecului, jocului şi portului popular argeşean şi muscelean, cu participarea unor ansambluri din judeţ şi din Bulgaria, Italia, Franţa, Rusia şi Spania;
• Ora 18.30 – Primirea delegaţiilor de către primarul oraşului Mioveni;
• Ora 19.00 – Spectacol de cântece şi dansuri populare oferit de ansamblurile folclorice participante la festival;
• Ora 21.00– Recital extraordinar Maria Dragomiroiu;
• Ora 21.45– Artist local – Starfix Band;
• Ora 22.15– Recital Red Blonde.

Sursa: cjarges.ro


» SÂMBATA, 15 AUGUST 2009

- Ora 11.00: Expozitie de fotografie „Miovenii de alta data”, autor Prof. Nastase Constantin, locatie Centrul Cultural.
- Orele 12.00 – 17.00 Cupa orasului Mioveni la rallycross, etapa a VI– a , ce se desfasoara în cadrul “Campionatului de Rallycross al României” în zona BEMO.
- Ora 18.00: Lansarea lucrarii “Corpusul de inscriptii si documente ale orasului”, autor Prof. dr. univ. Mihail Robea la Centrul Cultural Mioveni.
- Ora 19.00: Spectacol de muzica populara cu Taraful Centrului Cultural Mioveni, însotit de solistii Sergiu Tudor, Liliana Iordache, Daniel Chitulescu, Nicu Albu, Grupul folcloric “Doruri muscelene” si Formatia “Generic” – în Centrul Civic al orasului Mioveni.
- Ora 21.00: Demonstratie aviatica.

» DUMINICA 16 AUGUST

- Orele 10.00 – 11.00: Turul orasului cu masinile participante la Campionatul de Rallycross.
- Orele 12.00 – 15.00: Finala Campionatului de Rallycross pe pista BEMO.
- Ora 15.30: Festivitatea de premiere a participantilor la Campionatul de Rallycross în zona BEMO.
- Ora 20.30: Spectacol pentru tineret cu Ion Moise Badulescu, BAMBI si Trupa HI – Q, în Centrul Civic al orasului Mioveni.
- Ora 22.00: Foc de artificii.
» Partenerii acestui eveniment:
- SC Automobile Dacia – Renault SA,
- Radio Kiss FM.

Sursa: primariamioveni.ro