marți, 20 aprilie 2010

Drum nou pentru uzina Dacia

 Proiectul are o lungime totală de 6,7 km, din care 4,1 km reprezintă lărgirea la 4 benzi a DN 73 şi 2,6 km reprezintă noul drum, cu patru benzi, care va asigura legătura dintre DN 73 şi C.K.D.- platforma Dacia. Această lucrare cuprinde inclusiv pasaje peste Râul Târgului, şi un sens giratoriu la Poarta nr. 3. Pentru întreaga lucrare au fost aprobate datele tehnico-economice încă din iunie 2008. Licitaţia comună pentru proiect şi realizare organizată de Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Bucureşti este finalizată, iar în iulie pot incepe lucrările. Acestea ar trebui finalizate în doi ani.

Joi, 7 octombrie 2010, s-a semnat contractul pentru începerea lucrărilor pentru drumul de legătură DN 73 cu DN 73D, către CKD-platforma Dacia.

4 comentarii:

 1. 2 ani ?
  Rup masina de tot pana atunci.

  RăspundețiȘtergere
 2. Au largit timp de 2 ani pana la Colibasi , dar acum? Ar fi bine si 2 ani .

  RăspundețiȘtergere
 3. Si atunci Ministerul Transporturilor nu a dat niciun leu, ba a mai impus si acele borduri!

  RăspundețiȘtergere
 4. Lucrãrile de asfaltare a drumului Pitești - Cîmpulung nu vor demara nici anul acesta. Abia dacã vor începe lucrãrile de asfaltare și lãrgire a unui tronson de 4,2 kilometri de la intersecția Colibași pînã la punctul care duce la Uzina Dacia-Renault. Proiectul, care prevede refacerea completã a DN 73 Pitești - Cîmpulung, costã nici mai mult, nici mai puțin de 56 milioane euro, altfel spus aproximativ un milion de euro kilometrul de asfalt. Prețul va fi mult mai mare însã, întrucît licitația nu s-a finalizat, iar costurile materialelor de construcție vor trebui actualizate.

  RăspundețiȘtergere