joi, 11 noiembrie 2010

Cimitir, parc şi grădină zoologică pe strada Egalităţii?

CONVOCARE
                         În conformitate cu dispoziţiile art. 39 alin. (1) din Legea administraţiei publice locală nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se convoacă Consiliul Local al oraşului Mioveni, în şedinţă publică, ordinară, în data de 11.11.2010, ora 18:00, în sala de şedinţe a Consiliului Local, cu următoarea ordine de zi:

...
8.Raport şi proiect de hotărâre iniţiat de Primarul oraşului Mioveni privind achiziţionarea de către CLM a terenului în suprafaţă de 5,87 ha, situat pe str. Egalităţii – punctul Olăruş (tarla 8- parcela 152) , pentru amenajarea unui cimitir, a unui parc şi a unei grădini zoologice.
...


Sursa

Oraşul Mioveni se află în continuă dezvoltare, iar populaţia acestuia este în continuă creştere, motiv pentru care a apărut necesitatea amenajării de locuri pentru petrecerea timpului liber (parcuri, zone de agrement etc. ) şi extinderii în viitorul apropiat, a cimitirelor existente.

Lângă biserica de pe strada Egalităţii, în punctul Olăruş, există teren liber, în afara zonei de locuinţe, unde s-ar putea amenaja un cimitir, pe o suprafaţă de 2,5 ha. În vecinătatea acestui teren se poate amenaja o zonă de agrement formată dintr-un parc şi o grădina zoologică, pentru petrecerea timpului liber. Grădina zoologică şi parcul vor reprezenta un punct de atracţie pentru copiii din Mioveni, având în vedere că Mioveniul este un oraş tânăr şi în continuă dezvoltare.

Cimitirul va fi amplasat conform prevederilor din planul urbanistic general aprobat, în zona cu funcţiune corespunzătoare. Acesta urmează să fie administrat de către Consiliul Local Mioveni prin Serviciul ADP din cadrul Primăriei. Consiliul Local, prin executiv, va amenaja cimitirul prin construirea de alei şi sistematizarea corespunzătoare a acestuia.

Restul de teren care se va achiziţiona va fi utilizat pentru amenajarea unui parc şi a unei grădini zoologice , cu zone cu spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, copaci şi arbuşti ornamentali, băncuţe etc.

Sursa

Biserica „Sf. Martiri Brâncoveni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu