sâmbătă, 27 martie 2010

Distribuitoare individuale de apă rece în fiecare scară de bloc

                      Autorităţile locale din Mioveni au mediatizat prin reprezentanţii săi conflictul dintre operatorul local de distribuţie a apei (ADP) şi asociaţiile de proprietari din Mioveni.
                      În urmă cu câteva zile, ADP-ul a decis luarea unei decizii drastice şi anume sistarea apei reci la Asociaţiile cu datorii mari.
                       În ciuda înştiinţărilor permanente adresate rău-platnicilor, încasările din restanţe nu au fost mari, datoria asociaţiilor către operatorul local fiind foarte mare.
                      Soluţia pentru acestă problemă a venit din partea autorităţilor locale care au propus ca şi rezolvare, montarea de către asociaţii a unor distribuitoare pentru branşarea individuală la nivelul fiecarei scări de bloc, venind astfel în ajutorul celor care îşi plătesc factura de apă la zi, dar au pe scara de bloc persoane care nu plătesc. Lucrările pentru montarea acestor distribuitoare se pot face cu Serviciul ADP,  SC Construcţii Reparaţii SA sau alte firme specializate.
                       Operatorul local de distribuţie a apei şi asociaţiile de proprietari au fost de acord cu această soluţie de compromis, cei din urmă luându-şi angajamentul de a respecta acestă condiţie.
Costurile branşării individuale în care este inclus şi distribuitorul variază în funcţie de numărul de apartamente şi de etaj, la nivel de scară de bloc.
                      Pentru detalii tehnice şi consultanţă cei interesaţi se pot adresa Serviciului ADP.

                     PrimariaMioveni.ro

marți, 23 martie 2010

Simulare de accident nuclear

Vineri, 19 Martie, oraşul nostru a găzduit un exerciţiu al ISU Argeş, ocazie cu care s-a reunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Exerciţiul a constat într-o simulare de accident nuclear, acţiune ce face parte din planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2010.

Pe langă reactorul TRIGA, au fost vizitate siturile de intervenţie de la BEMO şi Şcoala „George Topârceanu”.

Galerie foto

Serge Girard la Mioveni

Vineri, 19 Martie, celebrul atlet francez Serge Girard care şi-a propus să alerge mai mult de 25000 km într-un an a fost prezent şi în oraşul Mioveni.
Acesta s-a oprit pentru câteva minute la Primăria Mioveni, fiind întâmpinat de viceprimarul Aurel Costache.
Serge Girard a plecat din Paris pe 17 octombrie urmând să traverseze 25 de ţări ale Europei, printre care şi România.

Galerie foto

luni, 22 martie 2010

Bazinul de înot din Mioveni va fi gata în toamna acestui an

De curând, în Mioveni au început lucrãrile pentru construirea unui bazin didactic de înot care va fi folosit în special de grãdiniţele şi şcolile din oraş pentru iniţierea copiilor în tainele înotului, dar şi pentru înotul de performanţã şi de agrement. Proiectul este mai vechi şi foarte mulţi erau sceptici cã Guvernul îşi va mai respecta promisiunea în situaţia de crizã financiarã actualã. Iatã însã cã odatã cu începerea lucrãrilor a renãscut şi speranţa ca tinerii din Mioveni sã nu mai facã naveta la Piteşti, din toamnã, când vor fi finalizate lucrãrile, având posibilitatea de a se iniţia şi a se practica înotul în bazinul didactic modern care va fi dat în folosinţã. Ţinând cont de faptul cã oraşul Mioveni este oraşul tinerilor şi al copiilor, este foarte posibil ca în scurt timp sã aparã şi viitori campioni judeţeni, naţionali şi, de ce nu, şi olimpici, dar cel mai mare câştig va fi dat de creşterea stãrii de sãnãtate a populaţiei prin practicarea sistematicã şi organizatã a înotului.

Sursa

Bazinul acoperit se construieşte în apropierea benzinăriei PETROMV, langa service-ul auto din zonă.