vineri, 20 martie 2009

Sanse...


Am avut o perioada cand citeam acest blog fara sa imi imaginez vreodata ca as putea publica chiar eu aici! Multumesc Marigabi pentru invitatie. :)
In legatura cu orasul meu, as avea multe de spus, dar pentru inceput o sa incerc sa ma limitez.
Aud zi de zi tineri vaitandu-se:" EEE ce sa facem in orasul asta, nu avem de munca, ne plictisim, mai bine plecam 5, 6 luni afara, ne umplem contul si ne intoarcem!". Nimic mai FALS. Este adevarat, Mioveniul este un oras mic, dar tocmai pentru linistea lui il iubesc eu acum. A nu se intelege ca fac reclama sau aduc laude. Am stat 4 ani in Campulung, timp in care veneam acasa o data pe luna si imi amintesc cat de mult am dus dorul de casa! Apoi in facultate, faceam naveta Mioveni-Pitesti, dar nu cred sa fii spus de prea multe ori ca ma plictisesc aici.
La urma urmei de noi depinde ce facem cu viata noastra, cum ne gestionam timpul, cum ne facem utili mai mult sau mai putin.
Acum sa revin la cei care nu mai vad in Romania decat o tara ajunsa in prag de colaps si singura solutie este sa emigreze. Cunosc atat de multe persoane care au plecam din oars cu avant catre tari mai calde, doar doar s-o imbunatati ceva..si...? Si s-au intors acasa dupa 3 luni din diverse motive: fie banii pe care ii primeau nu ajungeau decat pentru strictul necesar, fie dorul de casa i-a invins, fie nu au facut fata nivelului de munca de acolo!
Daca vrei,poti! De ce sa ma duc in Spania sa imi rup spatele cu mai stiu eu ce munci de camp, sa nu imi ajunga banii sa mai trimit si acasa, sa stau printre straini cand pot sa imi rup spatele cu munca si in tara mea, si de ce nu, in Mioveni?
Aici am copilarit, aici am facut scoala (generala, cel putin), aici am trait prima dragoste, aici traiesc momentan poate cea mai frumoasa poveste de iubire, familia si prietenii imi sunt aici si aici muncesc. Am avut aceasta sansa. Am ajuns in cel mai scurt timp din banca la catedra si culmea, tot in Mioveni. Sunt un bugetar ca oricare altul, adica foarte prost platit, dar in loc sa ma plang sau sa fug, raman aici si incerc sa schimb ceva.
Nu e usor sa fii independent, dar nici imposibil!
Asa ca sa nu dam vin pe oras ca nu avem una, alta, suntem singurii responsabili!

5 comentarii:

  1. Bine ai venit in echipa blogului!
    Ai perfecta dreptate in articol. Muncind in Romania nu ne facem doar noua bine, ci si economiei orasului si Romaniei.

    Daca vrei, poti utiliza o eticheta personala gen "Drush" atuci cand postezi un articol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe, primul tau articol aici! Abia asteptam sa citesc! Felicitari! Bine ai venit printre noi! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Puteti sa propuneti si voi autori noi. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Incurajari se de la mine. Ca si tine, prefer Romania si mai ales prefer provincia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru incurajari tuturor! :)

    RăspundețiȘtergere