joi, 30 aprilie 2009

La Maracineni se vor construi peste 600 de locuinte la standarde europene

In viitorul apropiat, la Maracineni, va fi realizat cel mai modern cartier de locuinte din Arges, realizat in urma asocierii dintre Consiliul Judetean Arges si Consiliile Locale Maracineni si Mioveni.

Cartierul va cuprinde 600 de unitati locative, urmand a fi populata de cel putin 2.000 de locuitori. ,,Indraznesc sa spun ca acest cartier va fi din toate punctele de vedere cea mai europeana zona de locuinte din judetul nostru, cu respectarea normelor de spatii verzi, a parcajelor, alimentat cu energie solara, cu surse moderne de producere a energiei termice si apa calda si dotat cu surse proprii pentru alimentarea cu apa, cu gradinita, cresa, scoala, spatii comerciale, terenuri de handbal, fotbal... Va fi un cartier cu totul si cu totul deosebit” a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Florea Costache.

Acest proiect este gandit in trei faze: asigurarea infrastructurii, intrucat terenul este gol la acest moment si trebuie asigurat accesul utilajelor; faza a doua si faza a treia: construirea unitatilor locative. Imobilele vor fi de doua tipuri: individuale – parter si mezanin si duplexuri. Aceste locuinte au caracter social, urmand a fi repartizate, pe baza de punctaj, cazurilor sociale si familiilor tinere.

Sursa: http://www.bitpress.ro/articole/administratie/2913/la-maracineni-se-vor-construi-peste-600-de-locuinte-la-standarde-europene.html

8 comentarii:

  1. Caracter social, punctaj, cazuri sociale, familii tinere? Hai sa fim seriosi : vrajeli de Buftea.
    Daca-l vor face chiar asa de modern si frumos, n-o sa vezi nici macar un caz social acolo. Doar bossii din politica si din administratie vor avea acces !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu cred ca se pot construi 600 locuinte pe acel teren din duplexuri.
    Poate doar cu blocuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar in Maracineni e nevoie de o ingrijire generala. Locuintele astea sociale n-o sa rezolve problemele locuitorilor.

    Asta ca nu mai spun ca drumurile pe acolo sunt praf, mai ales cel principal, care leaga Pitesti-ul de Campulung si implicit, de Mioveni.

    Deci, pana la "cel mai modern cartier", ar mai fi si altele de rezolvat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Drumul principal, care culmea e de rang european, se afla in administarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, deci a Guvernului, pana la urma.
    Consiliul Judetean si cel Local nu-i pot face nimic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mda. Norocul lor, au mai putin de munca. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. De fapt, unde este amplasamentul pe care vor sa construiasca? Stiu ca Serban si-a luat cateva oua in cap din cauza acestui proiectat cartier de locuinte, dar nu stiu unde vor sa-l faca.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu e vorba de acelasi amplasament. Serban a "platit" pentru un alt cartier situat daca nu ma insel imediat in spatele cvartalului de blocuri din Maracineni.
    De data aceasta este vorba de terenul dinspre Mioveni, de pe malul Raului Doamnei, inainte de pod.
    Nu sunt 100% sigur, dar asa am inteles.

    RăspundețiȘtergere