luni, 12 octombrie 2009

Mioveniul - un oras turistic

Săptămâna trecută, la Pensiunea Valea Ursului din Bascov a avut loc Simpozionul intitulat “Turismul argeşean - un brand al turismului românesc”. Manifestarea s-a desfaşurat în colaborare cu Uniunea Judeţeană a Cooperaţiei de Consum Argeş, Consilul Judeţean Arges, Primăria Piteşti, Primăria Oraşului Mioveni, Primăria Bascov, Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-filiala Argeş.

Evenimentul a fost prilejuit şi de aniversarea a 588 de ani de la prima atestare documentară a Văii Ursului şi a fost „garnisit“ cu o expoziţie culinară tradiţională românescă.

În mai bine de două ore de dezbateri, invitaţii au prezentat principalele probleme cu care se confruntă în activitatea de turism şi au vorbit şi despre proiecte care vor fi derulate sau care ar trebui derulate pentru dezvoltarea judeţului.

Primăria Mioveni a fost reprezentată de d-na directoare a Centrului Cultural Argentina Culcuş care a prezentat oraşul Mioveni ca pe unul în plină dezvoltare cu un bun potenţial turistic prin obiectivele sale turistice: Mânastirea Vieroşi, construită intre anii 1571-1573, dar şi Cula Racoviţa, datând din anul 1800.

Un comentariu: