miercuri, 14 octombrie 2009

Produsele tradiţionale au avut mare succes la Sărbătoarea Recoltei

Centrul civic al oraşului Mioveni a fost împodobit de sărbătoare. Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului a durat trei zile, timp în care platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia a fost plin cu produse specifice acestui anotimp: diverse sortimente de brânzeturi, produse tradiţionale din carne, fructe, legume, must, vin şi ţuică, ce au făcut deliciul publicului numeros. Sărbătoarea a reunit agricultori şi producători din tot judeţul care şi-au amenajat standuri care de care mai frumoase. Acest gen de manifestare a avut loc pentru prima dată în oraşul nostru, şi se vrea a deveni o tradiţie.
                     Deschiderea evenimentului a fost marcată printr-un program artistic susţinut de Ansamblul folcloric „Carpaţi” al Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” din Câmpulung, şi de Taraful şi Ansamblul de dansuri populare „Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni.
                     Prezenţi la eveniment, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu respectiv Florin Tecău, deputatul Ion Burnei dar şi o seamă de primari argeşeni au fost încântaţi de produsele tradiţionale expuse. În acest an sărbătoarea a fost dublă, tot cu această ocazie desfăşurându-se şi Târgul Meşterilor Populari.
                     Directorul Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuş: „Sărbătoarea din acest an este dublă pentru că sărbătorim deopotrivă Ziua Recoltei dar şi Târgul Meşterilor Populari. Scopul acestui târg ajuns deja la ediţia a VI-a, este acela de a revitaliza meşteşugurile populare tradiţionale, de aducere în faţa publicului de obiecte de valoare şi frumoase produse meşteşugăreşti. Dacă în anii trecuţi târgul se ţinea undeva la jumătatea lunii iulie, am considerat mult mai potrivit să îl facem în octombrie şi să unim cele două evenimente sub genericul: Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului”.
                     Meşterii au încercat să atragă publicul cu frumoase obiecte tradiţionale lucrate manual: sculpturi din lemn, bijuterii, costume populare, icoane pe sticlă şi lemn.

http://www.primariamioveni.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu