vineri, 27 noiembrie 2009

Îmi doresc să vin acasă cu drag

E ciudat să fiu departe. E ciudat să revin după o vreme şi să constat schimbările, e ciudat să mi se povestească ce mai e nou prin Mioveni. Într-un fel sau altul, oriunde m-ar purta viaţa, voi rămâne mereu legată de acest oraş. Nu neapărat pentru că aici îmi sunt părinţii şi prietenii, ci măcar pentru că fotografiile mele de nuntă au fost făcute în Parcul Tineretului.

Un singur lucru îmi doresc: o firmă de transport Mioveni-Bucureşti care să îşi asume rolul ca atare şi să acopere traseul fără probleme. Pentru că da, există Lucky, cu toţii ştim asta. Dar câţi ştiu că fără rezervare, sunt puţine sanşe să ajungi la destinaţie? Sau că nici măcar de sărbători nu se suplimentează maşinile şi sunt oameni nevoiţi să vină cu maxi-taxi? Poate şi mai aiurea e că, după ce, din diferite motive, întârzii şi pierzi rezervarea (de obicei, trebuie să te prezinţi cu o jumătate de oră înainte de ora de plecare), ţi se spune să te urci în maşina de Curtea de Argeş, că vei fi preluat la Piteşti.

Am vrut de multe ori să sesizez aceste probleme şi acum o fac. Pentru că sunt din ce în ce mai mulţi tineri care învaţă la Bucureşi si fac naveta, pentru că sunt oameni care s-au stabilit în capitală şi părinţi care ar vrea să îi viziteze, dar se "împiedică" de lipsa unui mijloc de transport direct. Pentru că e oraşul Daciei şi o asemenea localitate merită o reţea decentă de deplasare în localităţile din afara Mioveniului şi chiar din afara Piteştiului.

Acum câţiva ani, prin 2004, era maşină spre Bucureşti chiar şi la 6 dimineaţa, iar până la 14.45 mai erau cel puţin 2, care între timp au fost scoase. Îmi doresc să vin acasă cu drag, nu cu nervi că iar au băgat o buburuză în care nu am avut loc. Şi aş mai vrea ca drumul care leagă Piteştiul de Câmplung şi implicit de Mioveni să arate a drum. Oare cer prea mult?

2 comentarii:

  1. In ceea ce priveste drumul cred ca mai avem de asteptat.
    Ministerul tot amana reabilitarea lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Zi-mi ceva ce nu se amana in tara asta! :))

    RăspundețiȘtergere