vineri, 29 august 2008

Arges Volei - Dacia Mioveni 1-3

Cu gandul la victorie in meciul cu Ariesul Turda

miercuri, 27 august 2008

Elvis de Mioveni


Elvis de Mioveni
ÎncÄ�rcat de argestv

Amical Arges Volei - Dacia Mioveni

luni, 25 august 2008

Un hunedorean sărbătoreşte la volan 40 de ani de Dacia 1100

La 40 de ani de la lansarea pe piaţă a primului automobil românesc, Dacia 1100, un hunedorean pasionat de maşini vechi povesteşte despre importanţa acestui eveniment în istoria automobilismului românesc

Legendarul model Dacia 1100 a ieşit de pe poarta uzinei Mioveni în urmă cu 40 de ani. Un hunedorean are în curtea casei unul dintre puţinele astfel de modele de maşini care mai există în România. Fabricată în anul 1971, Dacia lui Alexandru Vulpe este acum maşină de colecţie, cu care bărbatul merge atât la lucru, cât şi la toate întâlnirile care se desfăşoară în ţară, cu alţi pasionaţi de acest fantastic automobil, cu motor pe spate.



Fanii Dacia s-au întâlnit la Sibiu



Sâmbăta aceasta a avut loc la Sibiu întâlnirea proprietarilor de Dacia 1100, eveniment ocazionat de aniversarea a patru decenii de existenţă a modelului românesc. Simerianul Alexandru Vulpe nu a lipsit nici el de la această întrunire. Cu câteva zile înainte, a început să-şi lustruiască maşina şi să o pregătească de întâlnirea cu celelalte "surori" ale ei. "Cam 15-20 de proprietari de Dacia 1100 ne întâlnim de obicei. Întâlniri sunt în fiecare an, în altă locaţie din ţară. În 2007, ne-am văzut la Piteşti, acum la Sibiu. Discutăm, facem planuri de viitor, încercăm să punem pe picioare un club al posesorilor de Dacia 1100", spune Alexandru Vulpe. Omul a fost mereu pasionat de maşini vechi, dar a avut ocazia să achiziţioneze una abia în urmă cu şapte ani. "Am cumpărat-o de la o colegă de lucru. Cunoşteam maşina demult şi îmi plăcea de ea, dar nu am crezut vreodată că va fi a mea. Când am auzit că o vinde însă, am vrut neaparat să o cumpăr. Pe atunci am dat pe ea vreo 12 milioane, destul de mult, însă maşina era în stare destul de bună, iar eu mi-am dorit-o foarte mult", spune bărbatul.



O maşină unică



Dacia lui Alexandru Vulpe este în proporţie de 90 de sută orginală. Nu a schimbat la ea decât foarte puţine piese. Motorul de 40 de cai putere este amplasat în spatele maşinii, iar portbagajul este în faţă. Maşina este atent îngrijită şi apreciată la adevărata ei valoare de către actualul proprietar, care are doar cu trei ani mai mult decât maşina lui. Dacia lui Alexandru Vulpe are un consum mediu de circa şase litri, un rezervor de 33 de litri şi ... sistem de închidere centralizat. A umblat cu ea prin ţară, dar şi peste hotare, şi nu i-a făcut vreodată probleme. Dacia 1100 a fost produsă între anii 1968-1971, perioadă în care au fost scoase pe piaţă peste 37 de mii de astfel de autoturisme. "Acum, în toată ţara să tot mai fie vreo 500 de Dacii 1100. Mă refer la cele care sunt în stare funcţională, cu acte în regulă, nu la cele părăsite. Iar în judeţul Hunedoara mai sunt vreo 10. Numai că, dintre proprietarii acestora, sunt şi mai puţini cei care sunt interesaţi cu adevărat de ele", spune Alexandru Vulpe. De meserie lăcătuş mecanic, Alexandru Vulpe nu ar da pentru nimic în lume maşina lui. E unică. Kilometrajul Daciei lui arată 64.399 de kilometri, dintre care proprietarul spune că aproape 10.000 i-a făcut în cei şapte ani de când o are.



----------------------------------------------------------

2.000 de kilometri pe an face Alexandru Vulpe cu maşina lui de "epocă"



---------------------------------------------------------

"Dacia 1100 este o maşină care a fost construită cu sufletul. Ultimele modele Dacia sunt făcute pe calculator"

Alexandru Vulpe, posesor Dacia 1100



----------------------------------------------------------


Model francez

Până în 1966, când Guvernul de atunci a lansat o licitaţie pentru producţia de autoturisme de clasă medie, pe străzile României circulau doar vreo 3.000 de maşini, din import. Primul autoturism fabricat in România, Dacia 1100, copie la indigo a unui exemplar european cu renume - Renault 8 - a fost oferit cadou familiei Ceauşescu. Pe motorul amplasat în spatele autovehiculului, se afla o plachetă din platină, cu omagii adresate soţilor Ceauşescu. În prezent, maşina se află în posesia Automobil Clubul Român.

Sursa: http://www.hunedoreanul.ro/reportaj/un-hunedorean-sarbatoreste-la-volan-40-de-ani-de-dacia-1100-2960267

Focuri de artificii

vineri, 22 august 2008

La ville de Dacia

Eftimie isi cere scuze

Copiii saraci din Mioveni pleaca în tabara la mare

Copiii saraci din Mioveni pleaca în tabara la mare
Scris de Simona Diaconu
Vineri, 22 August 2008 00:00
În perioada 24-30 august, 46 de copii şi 4 însoţitori vor merge în Tabăra Delfin, cea mai mare de pe litoralul românesc. Copiii aleşi să meargă au o situaţie materială precară, dar au obţinut rezultate bune la învăţătură. Vârsta copiilor din Mioveni care au primit acest cadou din partea primarului Ion Georgescu este cuprinsă între 10-14 ani. Costurile vor fi suportate în totalitate de organizatori, adică de Primărie şi Consiliul Local Mioveni. Cazarea la tabăra Delfinul le va asigura copiilor un sejur unde au asigurate asistenţă medicală gratuită şi le este pusă la dispoziţie o bază sportivă cu teren de volei, baschet şi tenis.

Sursa: http://www.observatorargesean.ro/index.php/home/top-news/2307-copiii-saraci-din-mioveni-pleaca-in-tabara-la-mare.html

miercuri, 20 august 2008

Dacia implineste 40 de ani

DACIA 40 | Dacia implineste 40 de ani

Marti, 19.08.2008

In urma cu 40 de ani, mai exact in 20 august 1968, pe portile uzinei de la Mioveni iesea primul automobil Dacia.
de Bogdan Mirica



Le vedem in fiecare zi pe strada. Unii dintre noi isi amintesc cu nostalgie de exemplarele care ne-au marcat copilaria sau adolescenta. Deseori ne aducem aminte de primele ore ca sofer, de primele tamponari usoare, de primele amenzi, de primele depasiri la limita.

Primele noastre experiente la volan au un numitor comun, batrana Dacie, vechile 1300, 1310 sau 1410, modele si versiuni care au cazut in dizgratie in ultimii ani, odata cu lansarea noului Logan. Putini dintre noi stiu ca astazi este o zi mare pentru primul si cel mai important constructor roman.

Putini stiu ca astazi Dacia sarbatoreste 40 de ani de la iesirea pe poarta uzinei de la Mioveni a primului automobil romanesc. Este vorba de legendarul model 1100, o copie la indigo a unui exemplar european cu renume: Renault 8. Automarket va va tine in priza astazi, pe tot parcursul zilei, cu materiale interesante si pline de istorie, amuzament sau inters legate de marca romaneasca si de primul sau model.



Sa o luam insa cu inceputul si sa vedem cum a luat nastere ideea unui autoturism romanesc si cum a reusit Dacia sa ajunga unul dintre cei mai importanti constructori din Europa.

Pentru ca se vroia reducerea intervalului de timp creat intre fazele de proiectare si lansare in productie, autoritatile romane de la acea vreme au decis sa apeleze la ajutorul unui constructor strain pentru dezvoltarea primului model romanesc. La acea vreme, se dorea obtinerea unei licente pentru un autoturism din clasa medie cu o capacitate cilindrica cuprinsa intre 1000 si 1300 cmc, a carei productie anuala sa inregistreze un total de 40.000-50.000 de unitati.

Mai multi constructori europeni cu renume s-au inghesuit la acea vreme sa ofere licente pentru viitorul constructor roman, printre acestia numarandu-se: Fiat, Alfa Romeo, Peugeot, Renault si Austin. S-au testat astfel mai multe modele care urmau sa stea la baza primului automobil romanesc: Peugeot 204, Renault 10, Fiat 1100D, Alfa Romeo 1300 si Austin Mini Morris.



Omul care a decis indirect soarta viitorului constructor roman a fost nimeni altul decat generalul Charles de Gaulle, a carui vizita in Romania, in 1966, a trasat victoria clara in dreptul Renault. Partidul comunist de la acea vreme a decis ca noul constructor de automobile de la Mioveni sa produca masini sub licenta Renault. Si pentru ca noul constructor trebuia sa se indentifice cat mai bine cu neamul romanesc, partidul comunist a ales numele Dacia.

Lucrurile nu au mers conform planului si din cauza unor intarzieri a procesului de dezvoltare a modelului Renault 12 in Franta, constructorul roman a trebuit sa se multumeasca cu o solutie de compromis. Incepand cu 1968, uzina de la Mioveni avea sa produca Renault 8 si nu Renault 12 asa cum fusese stabilit initial.



Locatia aleasa pentru a gazdui viitoarea uzina a constructorului roman a fost judetul Arges, mai precis localitatea Mioveni. Constructia uzinei a inceput in 1966 si s-a sfarsit in timp record, la numai un an si jumatate. La 1 iulie 1968 se incep primele teste la cele 217 statii de lucru din uzina iar pe 3 august se testeaza primul propulsor.

Momentul istoric are loc pe 20 august 1968, cand pe poarta uzinei de la Mioveni iese primul automobil creat de Dacia: 1100, o berlina cu motor posterior si tractiune spate. In semn de recunostinta, primul exemplar este facut cadou presedintelui Nicolae Ceausescu. Contractul dintre Renault si Dacia prevedea ca uzina romaneasca sa asigure asamblarea tuturor componentelor furnizate de francezi.



Modelul creat dupa licenta Renault R12 nu a intarziat insa sa apara, in 1969, pe linia de productie a uzinei de la Mioveni debutand un nou model, Dacia 1300, o berlina cu tractiune pe puntea fata si motor frontal. Treptat se renunta la 1100 si se pune mai mult accent pe noul 1310 care se bucura de trei noi versiuni in 1970.

In acelasi an debuteaza si prima Dacia bicorp botezata 1200. Trei ani mai tarziu Dacia lanseaza varianta break, urmata la doi ani dupa, de celebrul Papuc, varianta utilitara.

Dacia nu se opreste aici si dupa 1980 incearca sa dea nastere primului model de oras, asa numitul Lastun sau Dacia 500, un automobil de mici dimensiuni, produs la Timisoara, echipat cu un motor de 499 cmc capabil sa dezvolte 22 de cai putere si sa ofere un consum mediu de 3.3 litri la 100 de km.

Lastun-ul nu s-a bucurat de un succes foarte mare din cauza problemelor de calitate si a pretului ridicat, drept pentru care constructorul roman decide sa scoata modelul din productie in 1989.



Intre 1991 si 1996 in peisajul auto romanesc isi face aparitia un nou model autohton, marca Dacia. Este vorba despre 1325 Liberta, o reinterpretare a designului vechii Dacia 1200.

In 1995, dupa 10 ani de asteptare, timp in care inginerii romani au dus o indelungata munca de cercetare, a luat nastere primul model 100% romanesc, botezat Dacia Nova. Cea mai noua creatie a constructorului din Mioveni a plecat insa cu un handicap major, la nivelul designului exterior, mult prea invechit.

In 1998, la 30 de ani de la debutul primului automobil Dacia, uzina de la Mioveni a sarbatorit nasterea exemplarului cu numarul 2.000.000. Tot in acest an ia nastere si motorul de 1.6 litri cu injectie monopunct, furnizata de Bosch, regasit tot pe Dacia Nova.



In 1999, Renault cumpara pachetul majoritar de actiuni al constructorului roman, cele 51 de procente asigurand controlul francez asupra uzinei de la Mioveni. Primele semne de redresare apar un an mai tarziu, cand ia nastere Dacia SupeRNova, o versiune imbunatatita a vechiului model 100% romanesc.

In 2003 ia nastere Solenza, un model bazat pe aceeasi SupeRNova, cu un design restilizat si o serie de propulsoare noi, un benzinar de 1.4 litri MPI si un diesel de 1.9 litri.



Anul 2004 este anul in care Dacia renaste practic, constructorul roman si cel francez lansand modelul Logan, primul automobil low-cost gandit de Renault.

Doi ani mai tarziu, publicul roman primeste si varianta break a modelului Logan, botezata MCV, inspirata din conceptul Steppe si capabila sa transporte pana la sapte pasageri. La inceputul lui 2007 se lanseaza noua utilitara Logan Van, bazata pe MCV, urmat in toamna aceluiasi an de o alta derivatie de caroserie, Logan Pick-up, practic renasterea vechiului Papuc.

In martie 2008, la Salonul Auto de la Geneva, Dacia a lansat primul automobil adresat in special femeilor, noul Sandero, un hatchback cu patru usi, copie fidela a modelului cu acelasi nume, vandut sub logo-ul renault in Brazilia. In vara acestui an, berlina Logan a primit si un facelift, care include restilizarea partii frontale si posterioare dar si a habitaclului.

Sursa: http://www.automarket.ro/stiri/40-de-ani-cu-dacia-istoria-primei-marci-auto-romanesti-14158.html

marți, 19 august 2008

Festivalul International de Folclor CARPATI, Editia a XXV-a

Zilele orasului Mioveni




523 de ani de la prima atestare documentară a localităţii


ZILELE ORAŞULUI MIOVENI



14 – 17AUGUST 2008



Joi 14 august 2008 a avut loc



Festivalul



International de Folclor



CARPATI,
Editia a XXV-a

Au participat ansambluri din INDIA, SPANIA, MEXIC, POLONIA, GRECIA, TURCIA, BULGARIA, ROMANIA - Ansamblul vocal-instrumental (mandoline) Nova, Ansamblul "Plai de Dor" al Centrului Cultural Mioveni, Ansamblul "Doruletul" al Asociatiei Pensionarilor "Viata lunga" din Mioveni si Ansamblul "Argeselul" din Boteni.













duminică, 17 august 2008

Rally Cross

Elvis Presley a fost comemorat la Mioveni

Sarbatorile Argesului si Muscelului

Program extins eveniment
11 august – 7 septembrie 2008
Principalele manifestări cultural-artistice

Luni 11 august 2008, ora 18,00
• ora 17.00 Teatrul Al. Davila
Deschiderea manifestărilor prilejuite de „SĂRBĂTORILE ARGEŞULUI ŞI MUSCELULUI”, ediţia a II-a, şi a FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR CARPAŢI 2008
• ora 18.00 – pe traseul Teatrul ,,Al Davila” – Piaţa ,,Vasile Milea”, PARADA CÂNTECULUI, DANSULUI ŞI PORTULUI POPULAR, cu participarea ansamblurilor (400 persoane)

• ora 18.30 – Piaţa „Vasile Milea
FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR CARPAŢI 2008, ediţia XXV-a, 11 -15 august (Câmpulung-Muscel, Topoloveni, Mioveni şi Curtea de Argeş).


Marţi 12 august 2008, ora 18,00
CÂMPULUNG-MUSCEL – PIAŢA PRIMĂRIEI
A doua zi a Festivalului Internaţional de Folclor „Carpaţi”
• Parada cântecului, jocului şi portului popular
• Spectacol folcloric muzical-coregrafic

Miercuri 13 august 2008, ora 18,00
TOPOLOVENI - CASA DE CULTURĂ
A treia zi a Festivalului Internaţional de Folclor „Carpaţi”
• Parada cântecului, jocului şi portului popular
• Spectacol folcloric muzical-coregrafic

Joi 14 august 2008
ora 13.00 - BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „DINICU GOLESCU” - ARGEŞ
• Scriitori cetăţeni în contemporaneitate, lansare de carte a scriitorilor argeşeni: Jean Dumitraşcu, Virgil Diaconu, Aurel Sibiceanu, Nicoleta Popa, Coniţa Elena şi Valentin Predescu.
14-17 august - ZILELE MUNICIPIULUI CURTEA DE ARGEŞ – ediţia a IV-a
• Casa de Cultură „George Topîrceanu”
- Expoziţiile de pictură Ioana Teodora Duţă şi Vasile Ivănescu – „Retrospectivă”
• Muzeul municipal
- Zilele porţilor deschise
• Biblioteca municipală
- Medalion literar „Nicolae Velea” – mare prozator al generaţiei ’60.

14-17 august - ZILELE ORAŞULUI MIOVENI
A patra zi a Festivalului Internaţional de Folclor „Carpaţi”
• Parada cântecului, jocului şi portului popular
• Spectacol folcloric muzical-coregrafic

Vineri 15 august 2008
ZILELE ORAŞULUI MIOVENI
-ora 20.30 – Scena în aer liber de la Casa Sindicatelor „Dacia”
- Spectacol de muzică popular: Mihaela Chiriţescu, Ansamblul Dorul şi Radu Ile.
ZILELE MUNICIPIULUI CURTEA DE ARGEŞ
-ora 11.00 – Mănăstirea Curtea de Argeş
- Târgul meşterilor populari, ediţia a IV-a
-ora 18.00 – Stadionul Municipal
- Parada şi spectacolul festiv de închidere a Festivalului Internaţional de folclor „Carpaţi”, ediţia a XXV-a, jubiliară
- Târgul anual de Sfânta Maria

Sâmbătă 16 august 2008
-ora 10.00 - PITEŞTI - CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR
- Târgul ONG-urilor de tineret
ZILELE MUNICIPIULUI CURTEA DE ARGEŞ
-ora 21.00 – Stadionul Municipal
- Concert susţinut de Andreea Bălan, „Compact” şi „HI-Q”.
ZILELE ORAŞULUI MIOVENI
-ora 20.00 – Scena în aer liber de la Casa Sindicatelor „Dacia”
- Concert susţinut de Cristine, Andreea Bălan, şi Direcţia5.
Duminică 17 august 2008
ZILELE MUNICIPIULUI CURTEA DE ARGEŞ
-ora 20.00 – Casa de Cultură „George Topîrceanu”
- Festivalul coral „Curtea Domnească”. Participă Corul „Orfeu” şi invitaţii săi
Luni 18 august 2008
-ora 12.00 – Centrul Cultural „Brătianu” – Vila „Florica”
- Expoziţia de icoane pe sticlă – realizate în Tabăra de creaţie din 2008
-ora 13.00 - Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş
- Argeş - file de album - expoziţie de cărţi poştale, hărţi, fotografii, albume, obiecte tradiţionale şi costume populare. Acţiune realizată în colaborare cu Anticariatul „Tudor” din Piteşti.
-ora 17.00
- Pictori argeşeni ai secolului XXI - expoziţie de pictură a artiştilor plastici: Ion Pantilie, Gheorghe Dobrică, Daniel Preduţ.


Miercuri 20 august 2008
-ora 12.00 – Centrul Cultural „Brătianu” – Vila „Florica”
- Expoziţia de fotografii şi obiecte personale ale familiei Brătianu.
Vineri 22 august 2008
-ora 10.00 - Galeria de Artă Naivă a Muzeului Judeţean Argeş
- Întâlnirea artiştilor iconari din Argeş şi Muscel
-ora 12.00 – Galeria de Artă Naivă a Muzeului Judeţean Argeş
- EXPOZIŢIA JUDEŢEANĂ DE ICOANE „PÂRVU MUTU-ZUGRAVU”, ediţia I - participă artiştii iconari din Argeş-Muscel. Organizator: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş


Miercuri 27 august 2008
-ora 12.00 – Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş
- Expoziţie de artă fotografică: „Elevi şi absolvenţi ai Şcolii de Arte din Piteşti premiaţi la concursuri naţionale”.

Joi 28 august 2008

-ora13.00 – Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş
- Expoziţie de carte etnografică – istoria şi tradiţia unor aşezări omeneşti din arealul Argeş-Muscel reflectate în lucrări apărute în mileniul III.

- Complexul turistic „Cornul Vânătorului” – Piteşti,
- ora 15.00 Prezentare ,,MASTER PLAN PENTRU DEZVOLTAREA TURISTICĂ A ZONEI MONTANE A JUDEŢULUI ARGEŞ”;
- ora 16.30 Expoziţie „Preparate culinare tradiţionale din judeţul Argeş” - Concurs culinar.

Vineri 29 august 2008
-ora 11.00 – Teatrul „Al. Davila”- Piteşti
- Expoziţie de afişe ale Teatrului piteştean.


Luni 1 septembrie 2008
-ora 12.00 - BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „DINICU GOLESCU” - ARGEŞ
- „Postmodernitatea culorii” - expoziţie de pictură a artistei Tatiana Iuliana Ciurea
-ora 13.00;
- Lansarea volumului „Biblioteca, Informaţie, Comunicare, Cunoaştere”, realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş.

Marţi 2 septembrie 2008
-ora 11.00 - Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş
- Lansarea volumului „Civilizaţia pietrei”, de Grigore Constantinescu, realizat la Editura „Alean”.
-ora 13.00 – Centrul Cultural „Brătianu” – Vila „Florica”
- Acordarea burselor „Florica” pentru lunile de vară;
- Lansare de carte: „Drajna - ghid turistic”, de Alexandru Pătrulescu.

Miercuri 3 septembrie 2008
-ora 13.00 – Muzeul Judeţean Argeş
- Inaugurarea Planetariului.

Joi 4 septembrie 2008
-ora 11.00 – Galeria de Artă Naivă a Muzeului Judeţean Argeş
- Vernisajul expoziţiei de arte plastice profesioniste „Absolvenţi şi profesori ai Şcolii de Arte din Piteşti, cu prilejul Semicentenarului”.
-ora 16.00 – Teatrul „Al. Davila” – Piteşti
- Festivitatea aniversării Semicentenarului Şcolii de Arte din Piteşti.
-ora 19.00 – Teatrul „Al. Davila” - Piteşti
- Concert aniversar de muzică cultă prezentat de absolvenţii Şcolii de Arte din Piteşti - personalităţi ale muzicii româneşti şi internaţionale.

4-7 septembrie 2008
- Piteşti - Piaţa Primăriei
- Târgul meşterilor populari – ediţia a XV-a
Vineri 5 septembrie 2008
-ora 12.00 - MUZEUL JUDEŢEAN ARGEŞ
- Inaugurarea Muzeului Sportului Argeşean.
-ora 14.00 – Teatrul „Al. Davila” – Piteşti
- Expoziţie de carte a Editurii „Paralela 45”.
-ora 19.00 - COSTEŞTI şi TOPOLOVENI
- Spectacole pentru tineret.
-ora 22.00
FOC DE ARTIFICII
Sâmbătă 6 septembrie 2008 - ZIUA FIILOR ŞI CETĂŢENILOR DE ONOARE AI ARGEŞULUI ŞI MUSCELULUI
-ora 11.00 – Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti
- Acordarea titlului şi a distincţiei de FIU/FIICĂ A ARGEŞULUI ŞI CETĂŢEAN DE ONOARE AL JUDEŢULUI ARGEŞ;
- Spectacol muzical-coregrafic folcloric prezentat de soliştii şi Orchestra „Doina Argeşului” a Teatrului „Al. Davila” de Ansamblul folcloric „Dorul” al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş şi concert de muzică uşoară cu prilejul aniversării Semicentenarului Şcolii de Arte din Piteşti.
- PICNIC.
- ora 17.00
- Inaugurarea gospodăriei pomicole FEREŞTI - MARAMUREŞ din Muzeul în aer liber.
-ora 19.00 - PITEŞTI şi CÂMPULUNG-MUSCEL
- Spectacole pentru tineret.
-ora 22.00
FOC DE ARTIFICII

Duminică 7 septembrie 2008 -
-ora 15.00 - PITEŞTI - Piata V. Milea - ÎNCHIDEREA SĂRBĂTORILOR ARGEŞULUI ŞI MUSCELULUI
- Concursul „Cea mai frumoasă argeşeancă şi cel mai frumos argeşean, purtători ai costumelor populare de sărbătoare”
-Spectacol muzical-coregrafic susţinut de Ansamblul folcloric „Argeşul” al Casei de Cultură din Curtea de Argeş, Ansamblul folcloric „Mugurelul” al Casei de Cultură din Costeşti, Ansamblul folcloric „Argeşelul” al Căminului Cultural - Boteni, Grupul vocal folcloric „Doruri muscelene” - Văcarea-Mihăeşti, Formaţia de dansuri de copii din Corbşori, comuna Corbi, formaţia de dansuri-fete a Căminului Cultural - Brăduleţ, formaţiile de căluşari de la Stolnici şi Lunca Corbului
-ora 18,00 - Acordarea premiilor Consiliului Judeţean Argeş creatorilor, formaţiilor şi interpreţilor care s-au evidenţiat în promovarea culturii populare tradiţionale în anul 2008, premierea câştigătorilor şi în concursul „Cea mai frumoasă argeşeancă şi cel mai frumos argeşean, purtători ai costumelor populare de sărbătoare”.
- SPECTACOL DE GALĂ susţinut de:
o Ansamblul folcloric „Dorul” al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş,
o Soliştii şi Orchestra „Doina Argeşului” a Teatrului „Al. Davila” din Piteşti
o Recital extraordinar al cântecului popular de pe aceste locuri binecuvântate, susţinut de invitaţii: Elisabeta Turcu, Gavril Prunoiu, Nineta Popa, Mariana Ionescu-Căpitănescu şi Cristina Turcu-Preda.
-ora 19.00 - CURTEA DE ARGEŞ şi MIOVENI
- Spectacole pentru tineret
-ora 22.00 – FOC DE ARTIFICII

Sursa: http://www.cjarges.ro/obj.asp?id=10117

Zilele orasului Mioveni 2008 - Focul de artificii

16 august 2008







joi, 14 august 2008

ePitesti Podcast


Subscribe Free
Add to my Page

Azi incep zilele orasului Mioveni

Azi incep zilele orasului Mioveni


Timp de patru zile, în Mioveni vor avea loc manifestări sub egida Zilele Oraşului. În acest an, programul este unul bogat, cu spectacole de muzică şi sport. Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, ne-a spus mai multe despre aceste manifestări.

Domnule primar, care este scopul organizării acestor manifestări?
- În primul rînd, prin acestea vrem să marcăm evenimentul în sine, Zilele Oraşului Mioveni. Apoi, fiind şi vacanţă, îmi doresc să fie un moment de relaxare şi de distracţie pentru locuitorii oraşului. Este o ocazie pentru delegaţiile de afară, din oraşele cu care sîntem înfrăţiţi, să ne cunoască mai bine. Ne dorim să fim pentru toată lumea o gazdă perfectă.
Care sînt oraşele cu care Mioveniul este înfrăţit?
- Petrich - Bulgaria, Grand Saconnex - Elveţia, Landernau - Franţa, şi Istra - Rusia. Prin aceste înfrăţiri se vrea un schimb de experienţă între administraţiile publice locale. Şi din ce am văzut pînă acum, elveţienii şi francezii sînt mult mai avansaţi decît noi pe probleme de mediu, administraţie şi social.
Ce program vor avea aceste delegaţii?
- Acelaşi program ca şi noi. Participă la festivităţi, văd oamenii, obiceiurile şi tradiţiile noastre. Oricum, pentru noi contează că ne sînt alături.
Ce aşteptaţi de la locuitorii oraşului?
- Să participe în număr cît mai mare şi să se bucure, deoarece pentru ei am realizat acest program. Aş vrea ca o dată pe an, fiind şi Sf. Maria - protectoarea oraşului, să mai uite de necazuri, griji şi probleme. Aş vrea şi ca locuitorii să nu perceapă administraţia locală doar că luăm taxe şi
să-şi dea seama că aceste taxe se întorc şi către ei.
Meciul de fotbal este inclus în program?
- Da, şi partida Dacia - Minerul Lupeni, din Divizia B, face parte din program. Intrarea este liberă şi vrem să ne bucurăm, duminică, toţi de o victorie.
Care credeţi că este piesa de rezistenţă a acestor manifestări?
- Toate au specificul lor, plusul şi minusul lor, dar, dacă vreţi... probabil festivalul internaţional de folclor, iar duminică, crosul, raliul şi fotbalul. Avem şi acele trupe de muzică şi în fiecare an am luat pulsul, aducîndu-le aici să concerteze cu ce au mai bun.

Programul primei zile
- Festivalul Internaţional de Folclor Carpaţi - ediţia a XXV-a. Pe platoul Casei de Cultură vor defila ansambluri din India, Mexic, Venezuela, Spania, Turcia, Grecia, Bulgaria. Ţara noastră va fi reprezentată de Ansamblul „Plai cu dor“ al Centrului Cultural Mioveni, de Ansamblul „Doruleţul“ al Asociaţiei pensionarilor „Viaţă Lungă“ din Mioveni şi de Ansamblul „Argeşelu“ din Boteni.
- La ora 17,00, ansamblurile prezente vor defila pe strada principală a oraşului pînă la Primărie.
- La 17,30, conducătorii grupurilor vor fi primiţi în sala de şedinţe a Primăriei.
- La ora 18,00 va începe spectacolul.

Sursa: http://www.curier.ro/index.php/stiri-cultural-monden/Azi-incep-zilele-orasului-Mioveni.html

miercuri, 6 august 2008

14 – 17 august – Zilele orasului Mioveni

În anul 2008 oraşul Mioveni sărbătoreşte 523 de ani de la atestarea documentară a localităţii. Ca în fiecare an, tot în această perioadă se va desfăşura Festivalul Internaţional de folclor „Carpaţi” ajuns la ediţia a XXVI-a, dar şi Cupa Rally- Cross, ediţia a VI-a.

În perioada 14-17 august, la Mioveni se derulează Zilele Oraşului, sărbătoare pe care Primăria, Consiliul Local şi Centrul Cultural au pregătit-o cu minuţiozitate. Astfel, pentru a marca 523 de ani de la prima atestare documentară, autorităţile locale au gândit un program încărcat, pentru toate gusturile şi toate vârstele. Manifestarea debutează joi, 14 august, cu Festivalul Internaţional de Folclor Carpaţi, la care participă ansambluri din India, Mexic, Venezuela, Spania, Turcia, Grecia, Bulgaria şi România, printre acestea aflându-se şi Ansamblul Doruleţul al Asociaţiei Pensionarilor din Mioveni. În această zi, de la ora 17,00, va avea loc defilarea artiştilor participanţi la festival, din zona „M”-urilor şi până în centrul civic al oraşului, la primărie. Apoi, grupurile vor fi primite de oficialităţi în sala de şedinţe a clădirii administrative. A doua zi, este anunţată o expoziţie de desen şi grafică, precum şi un spectacol de muzică populară în centru. Sâmbăta este rezervată sportului, aşa că, începând cu ora 9,00, iubitorii acestuia pot urmări derularea Campionatului Naţional de Rallycross la pista Bemo, unde participă echipaje din Sibiu, Târgu Mureş, Bucureşti, Alba Iulia, Sighetul Marmaţiei şi Argeş. De asemenea, de la aceeaşi oră începe concursul de tenis de masă, care se desfăşoară în sala de sport a Şcolii Generale Liviu Rebreanu, iar seara, de la 20,00, un memorial Elvis Presley, şi apoi un spectacol de muzică uşoară susţinut de Cristine, Andreea Bălan şi formaţia Direcţia 5. Duminica se încheie concursul de cros.
Sursa: Observator Argesean, 08-08-2008

luni, 4 august 2008

Pavilionul administrativ de la Uzina Dacia va fi demolat

Pavilionul administrativ de la Uzina Dacia va fi demolat



Actualul Pavilion administrativ al Uzinei Dacia de la Mioveni va fi demolat inainte de sfarsitul acestui an. Cladirea are 8 etaje si a fost construita in anul 1970. Conform declaratiei lui Silviu Sepciu, purtatorul de cuvant de la Dacia, "urmeaza sa se stabileasca modalitatea in care aceasta impozanta cladire va fi demolata si perioada cand se va desfasura operatiunea tehnica. Potrivit oficialilor Automobile Dacia, decizia a fost luata din ratiuni de extindere a spatiilor industriale si de reamenajare/modernizare a celor existente in scopul cresterii si dezvoltarii fluxurilor tehnologice. ArgesNews, Dumitru Dorneanu, 4 iulie 2008

Sursa: http://www.argesnews.ro/ro/index.php?id=10057&lang=ro