joi, 27 noiembrie 2008

Eu cu cine votez?

Ma pregatesc sa vin acasa! :D Cu ce o sa ma intampine orasul meu?
Poi, cu afise si caravane electorale, cu alegerile de duminica. Da. Nimic nou sub soare! Doar sunt alegeri in toata tara!

Oamenii nu vor merge la vot ca altadata. Pentru ca s-au saturat de minciuni, de vorbe. Tinerii sunt cu siguranta cei mai revoltati. Fie nu vor merge deloc la vot, fie vor merge, dar votul lor va fi nul. Si e pacat, pentru ca se spune ca noi suntem viitorul tarii. Insa ce ni se ofera? Nu foarte mult! Vorbe, vorbe care iar ne mint, ca sa parafrez o melodie bine-cunoscuta.

Sunt curioasa daca oamenii care candideaza la Parlament pentru orasul meu chiar il cunosc, chiar stiu cu ce probleme se confrunta locuitorii sai, daca intr-adevar au de gand sa faca ceva concret, vizibil. Potrivit www.alegeri.tv , "orasul Mioveni face parte din Colegiul Uninominal 3 pentru Camera Deputatilor si Colegiul Uninominal 2 pentru Senat din circumscriptia ARGES." La aceeasi sursa am gasit si candidatii, in numar total de 14, 7 pentru Camera Deputatilor, 7 pentru Senat (deja, dupa cum stim din basme, 7 e cifra magica, sa speram ca "magia" se va vedea dupa alegeri si-n orasul nostru :D), unii mai cunoscuti ca altii si mai colorati politic.

Nu stiu sa va spun cu cine sa votati, eu sunt, in momentul de fata, mai rau decat cetateanul turmentat al lui Caragiale. Nu va spun duceti-va sau nu va duceti la vot! Ramane la alegerea fiecaruia! Si mersul la vot depinde de cat de convinsi suntem ca intr-adevar, prin exprimarea libera a dorintei noastre politice, vom schimba ceva in bine!

Alte informatii despre uninominalele de duminica mai gasiti pe http://arges.ghimpele.ro si www.epitesti.ro. Cu siguranta mai sunt si alte surse, pe care nea gogu' (a se citi google) vi le poate pune oricand la dispozitie!

vineri, 21 noiembrie 2008

Pauza la Dacia

marți, 18 noiembrie 2008

Mircea Geoana la Casa de Cultura a Sindicatelor

Mircea Geoana a venit si el ieri la Mioveni, la cateva ore dupa Basescu. Geoana a anuntat ca e nevoie de comenzi masive facute de la stat atat pentru industria auto si cea din constructii nationala, cat si pentru restul ramurilor economice.

luni, 17 noiembrie 2008

Traian Basescu in vizita la Dacia

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat luni, 17 noiembrie, într-o vizită fulger la uzina Dacia în care a încercat să găsească unele soluţii pentru ca industria auto să depăşească repede criza prin care trece. Printre altele, preşedintele Băsescu a propus suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi.

miercuri, 12 noiembrie 2008

Activitati desfasurate in Scoala "Liviu Rebreanu"





Concurs de limba şi literatura română „Nicolae Rizea”

Consiliul Local al oraşului Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, Centrul de Informare Europa al Primăriei Mioveni şi Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia-Mioveni organizează în data de 05.12.2008, ora 18,00, în sala mare a Casei de Cultură Dacia-Mioveni, a III-a ediţie a Festivalului – concurs de limba şi literatura română „Nicolae Rizea”.


Organizatorii îşi propun următoarele obiective:

* Dezvoltarea simţului lingvistic al elevilor;

* Stimularea gustului pentru lectură şi pentru o exprimare scrisă corectă;

* Familiarizarea elevilor cu atmosfera de concurs şi cu o modalitate nouă de a redacta o lucrare scrisă diferită de cea a olimpiadelor şcolare;

Fiecare şcoală va prezenta câte trei lucrări pentru fiecare nivel de clasă, respectiv 12 lucrări (V-VIII).

Concurenţii au ca temă o compunere cu titlul „În împărăţia cuvântului”.

Vă aşteptăm pe toţi cei care l-au cunoscut sau nu l-au cunoscut pe domnul profesor Nicolae Rizea, având în vedere că în această zi se comemorează toţi profesorii, învăţătorii şi toţi cei care au făcut parte din această importantă instituţie – ŞCOALA.
Sursa

Ziua nationala a Romaniei

INVITAŢIE
Consiliul Local Mioveni, Primăria oraşului, Centrul Cultural şi Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia

vă invită la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie:

Ora 12.00: monumentele eroilor din oraş: Mioveni (platoul Casei Sindicatelor şi Şcoala „Liviu Rebreanu”), Racoviţa, Colibaşi, Făget – slujbă, depunere de coroane;

Ora 17.00: la Casa de Cultură a Sindicatelor – spectacol susţinut de Ansamblul de mandoline NOVA, Taraful Centrului Cultural împreună cu soliştii: Nicolae Martin, Liliana Iordache, Sergiu Tudor, Florica Caftaliu, Gheorghe Stan şi Livia Cucui, Ansamblul de dansuri populare „Plai de Dor”, Ansamblul „Doruleţul” al Asociaţiei Pensionarilor Mioveni şi un program pregătit de Casa Sindicatelor Dacia.
Sursa

Home, sweet home!

Imi prinde bine blogul acesta. Mai aflu noutati de acasa, mai exprim cate un gand.
Nu e un oras mare si nici galagios. Am revenit in weekend acasa si m-am bucurat de liniste, de frunze asternute covor sub picioarele mele, pe care le-am rascolit cu entuziasm. N-a fost vreme potrivita pentru iesit cu prietenii in oras, am ramas in casa, la o sueta.
Chiar daca vineri cand a trebuit sa ajung in Pitesti, la secretariatul facultatii, a trebuit sa astept vreo jumatate de ora ca sa plec inapoi spre Mioveni (era ora la care ieseau liceenii si autobuzele erau mai rare decat ma asteptam), am reusit sa-mi pastrez calmul si sa ma gandesc ca asta e, perfectiunea nu exista!
O sa ratez ziua bucatariei franceze, dar o recuperez cu alta ocazie. Ma bucur ca lucrurile se misca, in ciuda problemei uzinei. Ma bucur ca se intampla si in orasul meu ceva, sper doar ca oamenii sa stie sa aprecieze. Iar daca nu, nu au decat sa vina cu idei si sa spuna exact ce si-ar dori! :) Inca nu stie nimeni sa ghiceasca ganduri si cu atat mai putin pe cele ale unui oras intreg!

marți, 11 noiembrie 2008

Între 20 noiembrie şi 7 decembrie, producţia Dacia va fi oprită

Uzina Dacia simte din plin efectele crizei economice mondiale. Şase mii de muncitori vor sta acasă timp de aproape trei săptămâni, iar pe poarta fabricii nu va ieşi nicio maşină.






Bucataria franceza

Asociaţia de Prietenie Mioveni-Landerneau împreună cu Centrul de Informare Europa al Primăriei oraşului Mioveni vă invită în data de 22.11.2008, ora 10,00, în cadrul „Cantinei Sociale” Mioveni la Ziua Bucatariei Franceze: „La Journée de la Cuisine Française”.
Sursa

duminică, 9 noiembrie 2008

Angajari la DACIA

În ciuda crizei economice, Uzina Dacia face angajări. 200 de posturi au fost puse la dispoziţia celor care doresc să lucreze la constructorul de autoturisme de la Mioveni.

miercuri, 5 noiembrie 2008

Benone Lazar nu exclude o fuziune cu Dacia

Zvonurile privind o posibilã fuziune dintre Dacia Mioveni şi Internaţional Curtea de Argeş încep sã prindã tot mai mult contur. Dupã ce primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a spus cã ar fi de acord cu acest lucru, şi finanţatorul echipei din strand, Benone Lazãr, a lãsat sã se înţeleagã faptul cã în viitor, o eventualã fuziune între clubul sãu şi gruparea din Mioveni ar fi posibilã.

Focul lui Sumedru

25 octombrie 2008

luni, 3 noiembrie 2008

Galerie "Ludicus" 2008

http://foto.mioveni.net/

Ludicus 2008 PDF Imprimare Email

In perioada 24 – 26 Octombrie 2008 s-a desfasurat la Mioveni FESTIVALUL NATIONAL DE TEATRU PENTRU COPII
„LUDICUS” - EDIŢIA A VII-A.Sub distincta si selecta jurizare:Cristi Iacob - Preşedinte juriu;
Radu Oprea – Directia Judeteana pentru Cultura Arges
Sorin Mazilescu – reprezentant WEST TV
Carmen Nicolescu - reprezentant WEST TV
Maria Stefanescu – secretarul Consiliului Local Mioveni
Bogdan Udroiu – din partea Consiliului Local Miovenis-au prezentat urmatoarele trupe de tinere talente:1. Trupa Palatului Copiilor Constanta
2. Liceul teoretic „Iulia Zamfirescu”
3. Grupul Şcolar „N. Teclu” Copsa Mica
4. Centrul Cultural Reduta Braşov
5. Scoala George Topîrceanu Mioveni
6. Centrul Cultural Reduta Braşov
7. Trupa Bibliotecii Judeţene Piatra Neamt
8. Trupa Scolii Rast
9. Scoala Petresti Corbii Mari
10. Clubul Tineretului Berceni
11. Clubul Elevilor Copsa Mica
12. Trupa Centrului Cultural Mioveni

Prestatiile lor au fost premiate dupa cum urmeaza:

· PREMIUL CEL MARE „LUDICUS” – a fost acordat trupei Centrului Cultural Reduta din Braşov pentru spectacolul „A douăsprezecea noapte”;

· PREMIUL I – a fost acordat trupei Şcolii cu clasele I- VIII nr. 19 din Piteşti pentru spectacolul „Un ou printre oameni”.

· PREMIUL II – a fost acordat trupei Grupului Şcolar „Nicolae Teclu”din Copşa Mică pentru spectacolul „Lada”.

· PREMIUL III – a fost acordat Trupei Bibliotecii Judeţene Piatra Neamţ;· PREMIUL I DE INTEPRETARE a fost acordat pentru intepretarea rolului „Maria” din spectacolul „A douăsprezecea noapte”.

· PREMIUL II DE INTEPRETARE – a fost acordat elevului Mihai Ciotan al Şcolii Petreşti – Corbii Mari pentru intepretarea rolului „D. Lefter” din piesa „Două loturi”.

· PREMIUL III DE INTEPRETARE – a fost acordat elevului Alexandru Anghel al Palatului Copiilor Constanţa pentru intepretarea rolului „Şeful Piticilor” din spectacolul „Piticii Albei ca Zăpada”;

· MENTIUNE DE INTERPRETARE a fost acordată elevului Ştefan Didi Marton al Clubului Copiilor Copşa Mică, pentru interpretarea rolului „Un alegător” din piesa „Bulevardul împăcării”.

· MENTIUNE DE INTERPRETARE a fost acordată elevului Adrian Protopopescu al Şcolii „G. Topârceanu” Mioveni pentru interpretarea rolului „Jorj” din piesa „Trei crai de la Răsărit”.

· MENTIUNE DE INTERPRETARE – a fost acordă elevelor Alexandra Duţă şi Bianca Stan de la Centrul Cultural Mioveni pentru interpretarea rolurilor din piesa „Portretul colegei de bancă”.

· MENTIUNE DE INTERPRETARE – a fost acordă elevei Aniela Lică de la Şcoala „G. Jienescu ”Rast – Dolj pentru interpretarea rolului „Mama” din piesa „Credinţa mută munţii din loc”.

· MENTIUNE DE INTERPRETARE – a fost acordă elevei Elena Gavrilă de la Clubul Tineretului Berceni pentru interpretarea rolului „Zoe” din piesa „O scrisoare pierdută”.

· MENTIUNE DE INTERPRETARE – a fost acordă elevului Mihai Mărginean de la Cercul de teatru „Lyceum„ Copşa Mică pentru interpretarea rolului „Actorul Romeo” din piesa „Lada”;

· PREMIUL DE DEBUT – a fost acordat Trupei Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu” din Mioveni pentru spectacolul „Othello”.

Sursa