duminică, 25 octombrie 2009

Focul lui Sumedru la Scoala "Liviu Rebreanu" Mioveni

Parohia Sfintii Trei Ierarhi Mioveni



In viata parohiei Sfintilor Trei Ierarhi din Mioveni a avut loc un eveniment frumos saptamana aceasta. Cu multa truda si cu eforturi remarcabile se construieste un locas de rugaciune, un Altar deosebit incadrat intr-un minunat stil maramuresean. [Imagini de la slujba de sfintire a crucilor de catre Prea Sfintitul Calinic]

joi, 22 octombrie 2009

Transmiţând mesajul Primăriei Mioveni către Primăria Kielce







miercuri, 21 octombrie 2009

Focul lui Sumedru

La Mioveni va avea loc duminica, 25 octombrie, incepand cu ora 18.00, un vechi ceremonial de toamna: „Focul lu’ Sumedru” – care simbolizeaza innoirea timpului calendaristic si alungarea spiritelor rele.

Ca in fiecare an, administratia locala va organiza focuri la fiecare scoala din oras: Scoala „Liviu Rebreanu”, Scoala „George Toparceanu”, Scoala „Marin Sorescu”, Scoala Racovita de Sus, Scoala Colibasi, Scoala Faget, Scoala Clucereasa si Liceul „Iulia Zamfirescu”.

In aceasta actiune sunt antrenate si cadrele didactice din oras care vor participa alaturi de copii la sarbatoare. 15.000  de covrigi vor fi oferiti de organizatori locuitorilor cu aceasta ocazie.


http://www.bitpress.ro/articole/timpliber/4399/focul-lui-sumedru-sarbatorit-la-mioveni.html

marți, 20 octombrie 2009

Cercetaşii din Kielce, Polonia

vineri, 16 octombrie 2009

Proiecte amânate

Administraţia oraşului Mioveni va fi nevoită să amâne pentru anul viitor o serie de proiecte de anvergură.  Primarul Ion Georgescu este însă optimist şi spune că în anul ce va urma vor fi prioritare toate proiectele care nu au putut fi demarate sau continuate în 2009.

Cu trei luni înainte de finele anului, care este situaţia investiţiilor prognozate şi la ce anume s-a renunţat?

- Din cauza crizei economice, la început de an s-a renunţat la mai multe proiecte, cum ar fi:
restilizarea centrului oraşului Mioveni, inclusiv a Platoului Casei de Cultură, care va avea o altă arhitectură şi design, mobilier stradal, zonă de verdeaţă şi o mică fântână arteziană, existentul este demodat şi foarte vechi; la lărgirea pe patru benzi şi pod nou la intrarea a doua a oraşului Mioveni (Bemo – Gubavu – Centru)- zona Argeşel, pentru care se vor accesa fonduri europene. Nu am reuşit finalizarea lucrărilor la Catedrala Mioveni şi implicit darea în funcţiune a contrucţiei, precum şi restilizarea curţii interioare a acesteia, nici dezvoltarea parcului de agrement din zona Bemo, dar nici începerea construcţiei Creşă – Cămin din zona Robea ( Fosta Piaţă Părăşti). Toate lucrările menţionate, precum şi altele, vor fi abordate cu prioritate anul viitor, dacă stabilitatea economică a oraşului va fi cel puţin la stadiul de acum.

Care este stadiul realizării autostrăzii care face legătura cu drumul Piteşti – Podul Belului – CKD – Uzina Dacia?

- Acest proiect este în faza de asigurare resurse financiare pentru începerea lucrărilor. Autostrada va decongestiona traficul în zonă, dar şi disconfortul cetăţenilor şi degradarea construcţiilor şi a podului rutier din zona Colibaşi. Sunt sigur că este o problemă de timp, dar foarte curând va începe construcţia. Este o necesitate, fiind cea mai mare poartă rutieră a oraşului.

Care sunt priorităţile oraşului Mioveni până la sfârşitul anului?

- Tot ce ţine de administraţia publică locală şi nu numai, este o prioritate pentru noi şi pentru mine ca primar şi ca cetăţean al oraşului. Mă refer la buna funcţionare a tuturor serviciilor către populaţie, la siguranţa cetăţenilor pe stradă şi acasă şi în special a elevilor din şcoli şi a preşcolarilor din localitate, dar şi la pregătirea serviciilor care se ocupă de perioada de iarnă – deszăpezire  şi polei. De asemenea, prioritare sunt asigurarea tuturor materialelor şi mobilierul necesar în locaţiile pentru alegerile prezidenţiale, mă refer la atribuţiile care sunt în competenţa mea ca primar, dar şi pregătirea sărbătorilor de iarnă. Într-un an foarte greu din punct de vedere financiar doresc, ca în perioada sărbătorilor de iarnă, locuitorii oraşului  să uite de problemele pe care le-au avut în acest an. Doresc să fiu alături de ei prin aceste acţiuni şi activităţi specifice sărbătorilor de iarnă, iar în 2010 vom vedea cum va începe anul.

Intregul interviu poate fi citit pe:
http://www.ziarobiectiv.ro/interviu/primarul-miovenilor-spera-ca-in-2010-economia-sa-se-relanseze.html

miercuri, 14 octombrie 2009

Cupa Sindicatului Automobile Dacia la Fotbal

Cupa Sindicatului Automobile Dacia la Fotbal s-a încheiat, joi seara, pe stadionul Dacia, din Mioveni. Competiţia este organizatã anual de Sindicatul Dacia, în colaborare cu Automobile Dacia SA şi cu sprijinul Primãriei şi al Consiliului Local Mioveni.
La ediţia din acest an a Cupei SAD, au participat 27 de echipe reprezentînd organizaţiile Sindicatului Autoturisme Dacia. Meciurile au fost arbitrate de arbitrii divizionari delegaţi de AJF Argeş, supervizaţi de observator.
Finala mică s-a disputat între MONTAJ şi AUTO CHASSIS INTERNATIONAL ROMANIA şi s-a încheiat cu scorul de 0 - 1. În finala mare, s-au întâlnit echipele CAROSERII şi PRESAJ, primii impunându-se cu 2 - 0 şi cucerind trofeul.
La finale galeriile echipelor si-au facut datoria sustinand entuziast echipele. Printre aceştia, s-au aflat şi şefii de departamente din care fac parte jucãtorii, conducerea Sindicatului Autoturisme Dacia, membri ai Consiliului Local Mioveni, primarul şi viceprimarul localitãţii, dar şi reprezentanţi ai Centrului Cultural Mioveni

Premiile au fost înmînate de liderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Nicolae Pavelescu, viceprimarul Aurel Costache, Argentina Culcus, directoarea Centrului Cultural Mioveni şi de directorul RH, Mircea Podinã. Finaliştii au fost premiaţi cu bani, tricouri şi mingi din partea organizatorilor.

http://www.primariamioveni.ro/

Produsele tradiţionale au avut mare succes la Sărbătoarea Recoltei

Centrul civic al oraşului Mioveni a fost împodobit de sărbătoare. Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului a durat trei zile, timp în care platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia a fost plin cu produse specifice acestui anotimp: diverse sortimente de brânzeturi, produse tradiţionale din carne, fructe, legume, must, vin şi ţuică, ce au făcut deliciul publicului numeros. Sărbătoarea a reunit agricultori şi producători din tot judeţul care şi-au amenajat standuri care de care mai frumoase. Acest gen de manifestare a avut loc pentru prima dată în oraşul nostru, şi se vrea a deveni o tradiţie.
                     Deschiderea evenimentului a fost marcată printr-un program artistic susţinut de Ansamblul folcloric „Carpaţi” al Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” din Câmpulung, şi de Taraful şi Ansamblul de dansuri populare „Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni.
                     Prezenţi la eveniment, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu respectiv Florin Tecău, deputatul Ion Burnei dar şi o seamă de primari argeşeni au fost încântaţi de produsele tradiţionale expuse. În acest an sărbătoarea a fost dublă, tot cu această ocazie desfăşurându-se şi Târgul Meşterilor Populari.
                     Directorul Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuş: „Sărbătoarea din acest an este dublă pentru că sărbătorim deopotrivă Ziua Recoltei dar şi Târgul Meşterilor Populari. Scopul acestui târg ajuns deja la ediţia a VI-a, este acela de a revitaliza meşteşugurile populare tradiţionale, de aducere în faţa publicului de obiecte de valoare şi frumoase produse meşteşugăreşti. Dacă în anii trecuţi târgul se ţinea undeva la jumătatea lunii iulie, am considerat mult mai potrivit să îl facem în octombrie şi să unim cele două evenimente sub genericul: Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului”.
                     Meşterii au încercat să atragă publicul cu frumoase obiecte tradiţionale lucrate manual: sculpturi din lemn, bijuterii, costume populare, icoane pe sticlă şi lemn.

http://www.primariamioveni.ro/

marți, 13 octombrie 2009

Mesajul Primarului Ion Georgescu pentru Kielce

Echipa de proiect multilateral Comenius a Şcolii "Liviu Rebreanu" Mioveni, reprezentată de patru cadre didactice (Ana Tudor, Mariana Rădulescu, Lidia Costache, Sabina Fîlfănescu) va pleca în aceasta noapte spre Kielce, Polonia. Primarul Mioveniului a avut amabilitatea de a ne da un mesaj către edilii oraşului polonez, pe care îl vom citi acolo în limba engleză. Iată varianta în limba română:



luni, 12 octombrie 2009

Mioveniul - un oras turistic

Săptămâna trecută, la Pensiunea Valea Ursului din Bascov a avut loc Simpozionul intitulat “Turismul argeşean - un brand al turismului românesc”. Manifestarea s-a desfaşurat în colaborare cu Uniunea Judeţeană a Cooperaţiei de Consum Argeş, Consilul Judeţean Arges, Primăria Piteşti, Primăria Oraşului Mioveni, Primăria Bascov, Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-filiala Argeş.

Evenimentul a fost prilejuit şi de aniversarea a 588 de ani de la prima atestare documentară a Văii Ursului şi a fost „garnisit“ cu o expoziţie culinară tradiţională românescă.

În mai bine de două ore de dezbateri, invitaţii au prezentat principalele probleme cu care se confruntă în activitatea de turism şi au vorbit şi despre proiecte care vor fi derulate sau care ar trebui derulate pentru dezvoltarea judeţului.

Primăria Mioveni a fost reprezentată de d-na directoare a Centrului Cultural Argentina Culcuş care a prezentat oraşul Mioveni ca pe unul în plină dezvoltare cu un bun potenţial turistic prin obiectivele sale turistice: Mânastirea Vieroşi, construită intre anii 1571-1573, dar şi Cula Racoviţa, datând din anul 1800.

duminică, 11 octombrie 2009

Săptămâna Recoltei Mioveni

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE

Consiliul Local Mioveni, Primăria, Centrul Cultural şi Asociaţia "Viaţă Lungă" au sărbătorit joi, 1 octombrie 2009, “Ziua Internaţionala a Persoanelor în Vârstă” printr-o serie de activităţi adecvate acestei vârste (concursuri, spectacole).


Printre concursuri, cele mai interesante au fost "Cupa pensionarilor la table" şi " Cupa pensionarilor la şah", ediţia a II-a. În competiţia " Recolta de toamnă", găzduită de Centrul Cultural, persoanele mai în vârstă au fost premiate de către organizatori cu diplome pentru „Cea mai bună zacuscă”, „Cele mai bune murături”, „Cele mai bune gemuri şi dulceţuri”.

Spectacolul a fost susţinut la Casa de Cultură de: Ansamblul "Doruleţ" al Asociaţiei "Viaţă Lungă", interpretele Eleonora Dragomir şi Mariana Stan, taraful Centrului Cultural Mioveni şi cântăreţii de muzică populară: Flori Caftaliu, Liliana Iordache, Sergiu Tudor, Daniel Chiţulescu, Nicu Albu. Intrarea a fost liberă.

Seara, pensionarii au avut o petrecere la Restaurantul Central din oraşul Mioveni.

vineri, 9 octombrie 2009

Sâmbătă: Dacia Mioveni - Mureşul Deva

Dacia Mioveni va juca sâmbătă, pe teren propriu, cu Mureşul Deva. Preşedintele Ion Ţuţală anunţă că echipa va avea un program dificil în următoarele etape şi în aceste condiţii victoria în confruntarea de sâmbătă este obligatorie.

miercuri, 7 octombrie 2009

Spectatorul Stoichiţă

 Valeriu Argăseală şi Mihai Stoichiţă, antrenorul Stelei, au profitat de faptul că partida dintre Internaţional şi Timişoara s-a disputat la finalul etapei şi au asistat la meciul de la Mioveni. Tehnicianul formaţiei din Ghencea a declarat că întâlnirea a fost una frumoasă şi că argeşenii puteau spera la un rezultat pozitiv dacă nu iroseau ocaziile din prima repriză.

Probleme la Inter

Situaţia echipei FC Internaţional se complică. Elevii lui Ştefan Stoica au fost învinşi luni pe teren propriu cu 3-0 de FC Timişoara şi au ajuns la „-6” la adevăr.

joi, 1 octombrie 2009

Asistenţa medicală este susţinută financiar de către Primărie

Conform Ordonanţei 162/2008 privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii Publice către autorităţile administraţiei publice locale, la data de 01.07.2009 Primăria oraşului Mioveni a preluat de la Spitalul  Orăşenesc Sf. Spiridon, un număr de 5 cabinete medicale şcolare şi anume:
                                    - 4 cabinete medicale (medicina generala),
                                    - 1 cabinet stomatologic,
                                    - 12 cadre medicale,
                                    - 4 medici,
                                    - 8 asistenţi medicali.
                  În prezent cabinetele medicale şcolare au fost aprovizionate  de către Primărie, conform Ordinului 653/2001 privind asistenţa medicală a preşcolarilor, elevilor şi studenţilor cu: medicamente, materiale sanitare, documente evidenţe primare în valoare de 5000 lei, toate acestea asigurând condiţii optime necesare dezvoltării şi promovării stării de sănătate a elevilor.
                  Primăria Mioveni acordă o mare importanţă asigurării asistenţei medicale preventive, în acest sens fiind realizate  investiţii la dispensarul uman şi  spitalul Sf. Spiridon  construindu-se un corp nou, mărind astfel capacitatea de primire a urgenţelor .
În prezent Primăria Mioveni  a creat baza pentru  deschiderea unei farmacii şi a unui cabinet stomatologic necesare locuitorilor cartierului Colibaşi.

Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului şi Targul Meşterilor Populari 9 – 11 OCTOMBRIE 2009


                  Sărbătoarea recoltei va avea loc pentru prima data şi în oraşul nostru, astfel zeci de comercianţi din mai multe localităţi argeşene au fost invitaţi să participe cu produse agricole. În cadrul evenimentului ce se va derula pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia, vor fi prezentate expoziţii cu vânzare de fructe, legume, lactate, preparate tradiţionale din carne dar şi produse de artă populară, tot cu această ocazie desfăşurându-se şi ediţia a VI-a a „Târgului Meşterilor Populari”.
                  Târgul Meşterilor Populari este o manifestare cu tradiţie şi cu un puternic impact asupra pulbicului din oraş şi atrage în fiecare an un număr mare de invitaţi din diferite zone ale ţării, ce acoperă o varietate de meştesuguri populare. Vor participa meşteri din judeţ: Piteşti, Bascov, Leiceşti, Coşeşti, Bălileşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, dar şi din alte judeţe: Mureş, Vălcea, Harghita, Galaţi, Prahova, Dolj.
                  Evenimentul este organizat de Consiliul Local Mioveni, Primărie şi Centrul Cultural.

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE

LA MIOVENI, ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE VA FI SĂRBĂTORITĂ PRIN CONCURSURI ŞI SPECTACOL
                   Consiliul Local Mioveni, Primăria, Centrul Cultural şi Asociaţia „Viaţă Lungă” din Mioveni sărbătoresc Joi, 1 Octombrie 2009, Ziua Persoanelor Vârstnice printr-o serie de activităţi dedicate acestei categorii de vârstă.

                   Ora 09.00 – 12.00:  Desfăşurarea „Cupei pensionarului la table” şi „Cupei pesnionarului la şah”. Locaţie: Centrul Cultural Mioveni;                   
                   Ora 11.00 - 13.00: Premierea concursurilor: „Cupa pensionarului la table” şi „Cupa pensionarului la şah”, ediţia a II-a;
                   Ora 13.00 – 14.00: Concurs „Recolta de toamnă” la care pot participa persoane vârstnice. Vor fi premiate de organizatori: „Cea mai buna zacuscă”, „Cele mai bune murături”, „Cele mai bune gemuri şi dulceţuri”.
                   Ora 16.00: Spectacol la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia cu: Ansamblul „Doruleţul” al Asociaţiei „Viaţă Lungă” din Mioveni alături de solistele Dragomir Eleonora şi Stan Mariana; Taraful Centrului Cultural Mioveni cu soliştii: Flori Caftaliu, Liliana Iordache, Sergiu Tudor, Daniel Chiţulescu, Nicu Albu. Intrarea este liberă;
                   Ora 18.00: Seară distractivă pentru persoanele vârstnice la Restaurant „Central” din Mioveni.

COMUNICAT DE PRESĂ  PrimariaMioveni.ro